Dlaczego niektóre kawy mają mniej kwasowości?

Kwasowość kawy może być postrzegana zarówno jako zaleta, jak i wada – wszystko zależy od osobistych preferencji smakowych. Kawa o niskiej kwasowości to przede wszystkim 100% Arabica, która naturalnie zawiera mniej kofeiny niż Robusta. Na jej charakter wpływa również wysokość uprawy – im niższe położenie plantacji, tym łagodniejszy profil smakowy otrzymujemy w filiżance. Podczas gdy kawy z Kenii czy Etiopii słyną z wyrazistej kwasowości, ziarna kolumbijskie oferują...
Najnowsze przepisy
Oh, let me tell you about my absolute favorite dish for... ⇖ 1
Ah, cranberry desserts during Thanksgiving! There’s just... ⇖ 8
Oh, let me tell you, cranberry cocktails are the absolute... ⇖ 7
Thanksgiving wouldn’t be the same without a vibrant,... ⇖ 8
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when... ⇖ 9
Oh, let me tell you about this delightful corn side dish... ⇖ 10
Oh, let me tell you about my absolute favorite Thanksgiving... ⇖ 9
Oh, the joy of baking cookies during Thanksgiving!... ⇖ 15
Thanksgiving is one of my favorite times of the year, and... ⇖ 10
When it comes to Thanksgiving, I can’t help but get... ⇖ 10
Oh, let me tell you, cold Thanksgiving side dishes are a... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 36
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 99
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 161
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 233
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 319
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 833
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 378
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 357
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 341
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 272