Najnowsze przepisy
Brzoskwiniowy Obłok (ciasto z brzoskwiniami z puszki,... ⇖ 10
Pyszne, kremowe ciasto na deser, bez pieczenia, idealne.... ⇖ 47
Sezon na szparagi rozpoczęty - zapraszam do zakładki z... ⇖ 40
Zupa cebulowa kremPrzepis na zupę z cebuli karmelizowanej... ⇖ 39
Babka łaciata – kuchnia podkarpacka
Babka laciata - kuchnia podkarpackaBabka to proste ciasto, ktore gosci na polskich stolach juz od 400 lat. Podobno krol Stanislaw Leszczynski, wielbiciel tego wypieku, nazwal je baba, poniewaz ksztalt ciasta kojarzyl mu sie z turbanem Ali Baby z „Basni 1000 i jednej nocy”.Tradycyjne baby wypiekane byly z ciasta drozdzowego, do ktorego dodawano bakalie. Wierzch baby drozdzowej dekorowano lukrem...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 36
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 88
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 71
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 100