Najnowsze przepisy
#WspółpracaRecenzenckaTo był naprawdę piękny dzień, a... ⇖ 10
Chlebek ziołowy odrywany to idealny przepis na majówkę!... ⇖ 61
Cukinia Kala Namak Cukinia, taka z grilla to chyba moje... ⇖ 42
Namelaka czekoladowa to niezwykle kremowy krem do tortu i... ⇖ 64
Ciasto biszkoptowe orzechoweNieduże ciasto biszkoptowe o... ⇖ 61
Babka łaciata (marmurkowa)
Przepis na tradycyjną babkę dwukolorową, taką ze starego przepisu babci. Babka jest bardzo puszysta, wilgotna i ma bardzo przyjemną strukturę dzięki zastosowaniu odpowiednich proporcji składników. Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 60 min SKŁADNIKI (na keksówkę 22×8 lub nieco większą, sprawdzi się też forma na babkę o pojemności ok. 1,5 l) 4 jajka L 220 g cukru (1 szklanka) 250 ml oleju (1 szklanka) 60 ml mleka (1/4 szklanki) 320 g mąki (2 szklanki) 1,5...
Przepisy z bloga
Ciasto wiśniowa chmurka to przepis obowiązkowy dla osób... ⇖ 86
Przepis na intensywnie cytrynową, bardzo puszystą babę o... ⇖ 81
Bardzo prosty przepis na biszkopt bez oddzielania żółtek... ⇖ 110