Babka piegusek (na białkach)
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2021/03/babka-piegusek.html
Piegusek to babka przygotowana na białkach z dużą ilością suchego maku, o cytrynowym smaku i aromacie. Przepis stary jak świat.... Jest pyszna, szybka i prosta w wykonaniu - 10 minut pracy i do piekarnika! Wychodzi lekka i puszysta, z chrupiącymi ziarenkami maku. Idealne ciasto, gdy mamy nadmiar białek jaj, które często zostają po innych wypiekach, np. mazurkach.Składniki:5...
Najnowsze przepisy
Cześć dzisiaj robimy smaczne i szybkie kieszonki z piersi... ⇖ 11
Pain de Campagne to klasyczny, rustykalny chleb francuski,... ⇖ 13
Seromakowiec to jedno z tych ciast, które robi się bez... ⇖ 172
W lodówce zalegały mi pieczarki i kawałek mozzarelli... ⇖ 13
Pyszne, wytrawne naleśniki z warzywami, kiełbasą i serem... ⇖ 19
Dziś będzie szybko smacznie i prosto. Prostota jest... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 56
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 118
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 189
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 253
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 349
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1977
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1115
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 949
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 869
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 823
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 518









































