BAKŁAŻANY PO ISTAMBUŁSKU
Źródło: http://apetytnasmaka.blogspot.com/2017/07/bakazany-po-istambusku.html
Baklazana jem bardzo czesto, zazwyczaj jako dodatek do obiadu. Przygotowuje wtedy pieczonego, pokrojonego w kostke w towarzystwie innych warzyw. Tym razem baklazan nie byl dodatkiem, a daniem glownym. Przygotowany po istambulsku, czyli wydrazony i nafaszerowany pomidorami, cebula i baklazanem. Dodatkowo posypany jest chrupiacymi orzeszkami i slona feta (ktora nie zalapala sie na zdjecie). Jest to ...
Najnowsze przepisy
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 23
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 20
Kiedy przygotowuję lekki deser z jabłek z cynamonem, od... ⇖ 18
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 102
Przepisy z bloga
Canelloni ze szpinakiem, delikatną ricottą i parmezanem... ⇖ 917
Dziś mam dla was przepis na mój ulubiony sernik. Jest... ⇖ 10369
Kurczak po koreańsku jest moim najnowszym odkryciem i... ⇖ 4207
Po raz pierwszy sprobowalam tacosow rok temu i szczerze... ⇖ 978
Ten sernik przygotowuje juz czwarty raz w przeciagu dwoch... ⇖ 850
Uwielbiam to polaczenie-kruche ciasto i krem waniliowy. Do... ⇖ 1643
Czasem mam takie dni, kiedy przez caly dzien jadlabym tylko... ⇖ 1020
Ostatnio zaczelam doceniac zdrowotne wlasciwosci kurkumy i... ⇖ 943
Jesli jeszcze nie macie dosc slodkosci po tym swiatecznym... ⇖ 885
Nie bede ukrywala, ze uwielbiam hummus i robie go ostatnio... ⇖ 917
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 414
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 314
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 308
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 259
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 202
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 182
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 158
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 137
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 102








































