BAKŁAŻANY PO ISTAMBUŁSKU

Baklazana jem bardzo czesto, zazwyczaj jako dodatek do obiadu. Przygotowuje wtedy pieczonego, pokrojonego w kostke w towarzystwie innych warzyw. Tym razem baklazan nie byl dodatkiem, a daniem glownym. Przygotowany po istambulsku, czyli wydrazony i nafaszerowany pomidorami, cebula i baklazanem. Dodatkowo posypany jest chrupiacymi orzeszkami i slona feta (ktora nie zalapala sie na zdjecie). Jest to ...
Najnowsze przepisy
Cześć Kochani, zapraszam Was dziś na bardzo łatwe i... ⇖ 25
Witam wszystkich serdecznie .No cóż nie wiem czy lubicie... ⇖ 18
Jak przygotować zdrowe frytki beztłuszczowe? Przepis na... ⇖ 16
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 28
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Canelloni ze szpinakiem, delikatną ricottą i parmezanem... ⇖ 887
Dziś mam dla was przepis na mój ulubiony sernik. Jest... ⇖ 10260
Kurczak po koreańsku jest moim najnowszym odkryciem i... ⇖ 4146
Po raz pierwszy sprobowalam tacosow rok temu i szczerze... ⇖ 947
Ten sernik przygotowuje juz czwarty raz w przeciagu dwoch... ⇖ 813
Uwielbiam to polaczenie-kruche ciasto i krem waniliowy. Do... ⇖ 1601
Czasem mam takie dni, kiedy przez caly dzien jadlabym tylko... ⇖ 987
Ostatnio zaczelam doceniac zdrowotne wlasciwosci kurkumy i... ⇖ 913
Jesli jeszcze nie macie dosc slodkosci po tym swiatecznym... ⇖ 850
Nie bede ukrywala, ze uwielbiam hummus i robie go ostatnio... ⇖ 877
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 808
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 344
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 299
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 239
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 228