Beza włoska
Źródło: https://tastebook.pl/przepisy/beza-wloska/
BEZA WŁOSKA Beza włoska to jedna z odmian klasycznej bezy z białek i cukru. Różni się tym, że do ubite białka zaparzamy gorącym syropem cukrowym, dzięki czemu tworzy się niesamowicie pyszny krem, który ma wszechstronne zastosowanie w kuchni. Możemy jeść ją jako samodzielny deser (np. z dodatkiem owoców lub gorzkiej czekolady), idealnie nadaje się do...Czytaj więcej
Najnowsze przepisy
Cytrynowy sernik na zimno ze śmietanki i mascarpone to... ⇖ 8
Sernik bez spodu z dodatkiem prażonych jabłek na wierzchu... ⇖ 13
O szynce wieprzowej mówi się w kuchni z szacunkiem, ale i... ⇖ 18
Lekki, a jednocześnie sycący omlet z serkiem wiejskim to... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Świeżo wyciskany sok z pomarańczy Sok pomarańczowy to... ⇖ 312
Spaghetti aglio, olio e peperoncino Spaghetti aglio, olio e... ⇖ 534
Wściekły pies Na świecie znany jako Mad Dog, jak każdy... ⇖ 797
KOTLET SCHABOWY Jest to chyba najbardziej charakterystyczne... ⇖ 793
PIECZONA PERLICZKA Sama perliczka pochodzi z Afryki, lecz... ⇖ 695
CIASTO NA USZKA, CIASTO NA PIEROGI Uszka – to, jak... ⇖ 871
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 904
Różnego rodzaju sałatki z kurczakiem i marynowanymi... ⇖ 685
Dzisiaj przychodzę do Was z prostym przepisem na lekki... ⇖ 487
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 484
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 427
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 425









































