Beza włoska

BEZA WŁOSKA Beza włoska to jedna z odmian klasycznej bezy z białek i cukru. Różni się tym, że do ubite białka zaparzamy gorącym syropem cukrowym, dzięki czemu tworzy się niesamowicie pyszny krem, który ma wszechstronne zastosowanie w kuchni. Możemy jeść ją jako samodzielny deser (np. z dodatkiem owoców lub gorzkiej czekolady), idealnie nadaje się do...Czytaj więcej
Najnowsze przepisy
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 4
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 13
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 12
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 12
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Świeżo wyciskany sok z pomarańczy Sok pomarańczowy to... ⇖ 288
Spaghetti aglio, olio e peperoncino Spaghetti aglio, olio e... ⇖ 513
Wściekły pies Na świecie znany jako Mad Dog, jak każdy... ⇖ 771
KOTLET SCHABOWY Jest to chyba najbardziej charakterystyczne... ⇖ 780
PIECZONA PERLICZKA Sama perliczka pochodzi z Afryki, lecz... ⇖ 679
CIASTO NA USZKA, CIASTO NA PIEROGI Uszka – to, jak... ⇖ 854
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2104
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 347
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 323
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 318
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 276
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 272