Beza włoska
Źródło: https://tastebook.pl/przepisy/beza-wloska/
BEZA WŁOSKA Beza włoska to jedna z odmian klasycznej bezy z białek i cukru. Różni się tym, że do ubite białka zaparzamy gorącym syropem cukrowym, dzięki czemu tworzy się niesamowicie pyszny krem, który ma wszechstronne zastosowanie w kuchni. Możemy jeść ją jako samodzielny deser (np. z dodatkiem owoców lub gorzkiej czekolady), idealnie nadaje się do...Czytaj więcej
Najnowsze przepisy
Co roku, gdy zaczynam planować świąteczne menu, szukam... ⇖ 10
Polecamy jarzynową w nieco innej odsłonie. Wzbogaconą o... ⇖ 2
Marokańska sałatka z pomarańczy z cynamonem i wodą z... ⇖ 14
CIASTECZKA ORZECHOWETo moje ukochane ciasteczka, bardzo... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Świeżo wyciskany sok z pomarańczy Sok pomarańczowy to... ⇖ 349
Spaghetti aglio, olio e peperoncino Spaghetti aglio, olio e... ⇖ 565
Wściekły pies Na świecie znany jako Mad Dog, jak każdy... ⇖ 833
KOTLET SCHABOWY Jest to chyba najbardziej charakterystyczne... ⇖ 849
PIECZONA PERLICZKA Sama perliczka pochodzi z Afryki, lecz... ⇖ 704
CIASTO NA USZKA, CIASTO NA PIEROGI Uszka – to, jak... ⇖ 920
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 1988
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1984
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1367
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 799
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 719
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 646
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 629
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 601









































