Biały blok z żurawiną i słonymi orzeszkami.
Źródło: https://zkuchnianapienku.blogspot.com/2024/01/biay-blok-z-zurawina-i-sonymi-orzeszkami.html
Robiłam kiedyś biały blok na bazie odżywki białkowej. Tym razem biały blok typowo na mleku w proszku, a z drugiej strony może mniej typowo, bo bez kakao. Na dworze biało to i blok biały.Składniki:- 200g masła- 350g mleka w proszku- 150ml mleka- 250g cukru- 10g cukru waniliowego- 100g herbatników- 100g żurawiny- 100g solonych orzeszków ziemnychWykonanie:Na...
Najnowsze przepisy
Jeśli zaczynacie już powoli planować świąteczne menu... ⇖ 15
Niskowęglowodanowa naleśniki z nadzieniem z sera z mleka... ⇖ 9
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 15
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 19
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 27
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Robiłam kiedyś niemal identyczne pieczone oponki, z tym,... ⇖ 106
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 130
Na szybko i lekko, sałatkowa przekąska robiona w okresie... ⇖ 134
Druga wersja na pieczone, wytrawne placki na bazie awokado... ⇖ 329
Swojskie smarowidło na kanapki, można sobie według... ⇖ 282
Sałatka z trzech bazowych składników plus przyprawy i... ⇖ 236
Wczoraj było awokado w opcji na słodko, dzisiaj wersja na... ⇖ 251
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 563
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 489
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 477
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 397
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 376
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 364
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 246
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 239
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 235









































