Biały żytni z serwatką na liściach tataraku, metoda dwufazowa

Stopniowa metoda zakwaszania ciasta przy chlebach zytnich z maki bialej czy razowej przynosi najlepsze rezultaty. W tym przypadku jest to metoda dwufazowa albo dwustopniowa jak kto woli.Z dowolnego przepisu na chleb sami mozemy zmienic prowadzenie zaczynu z jednej fazy na 2 czy nawet 3. Jesli chcemy upiec wieksza ilosc pieczywa podwajamy ilosc skladnikow w przepisie. Np. z przepisu wyn...
Najnowsze przepisy
Jajka to jeden z najbardziej uniwersalnych składników w... ⇖ 7
Składniki: recipe: ziemniaki około 1 kg, olej rzepakowy 3... ⇖ 7
Jeśli właśnie rozpoczynasz swoją przygodę z dietą... ⇖ 11
Makaron z kurczakiem i pesto paprykowym – szybki obiad... ⇖ 16
Mus gruszkowy z kardamonem to prosty i aromatyczny sposób... ⇖ 14
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 26
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 106
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 91
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 147
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 117
Wyjątkowy chleb, prosty w przygotowaniu,. Prawie 100%... ⇖ 125
Ptysie z kremem karpatkowym, który mi najlepiej smakuje... ⇖ 172
Świetny sernik, po upieczeniu nie opada jest prosty jak... ⇖ 207
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2125
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 352
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 327
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 326
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 283
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 276