Biały żytni z serwatką na liściach tataraku, metoda dwufazowa
Źródło: https://lesnyzakatekdany.blogspot.com/2018/04/biay-zytni-z-serwatka-na-lisciach.html
Stopniowa metoda zakwaszania ciasta przy chlebach zytnich z maki bialej czy razowej przynosi najlepsze rezultaty. W tym przypadku jest to metoda dwufazowa albo dwustopniowa jak kto woli.Z dowolnego przepisu na chleb sami mozemy zmienic prowadzenie zaczynu z jednej fazy na 2 czy nawet 3. Jesli chcemy upiec wieksza ilosc pieczywa podwajamy ilosc skladnikow w przepisie. Np. z przepisu wyn...
Najnowsze przepisy
Witajcie:) Przy sobocie zapraszam na pyszne, szybkie i... ⇖ 12
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 91
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 23
Zdrowa pasta sardynkowa bez majonezu Dziś bardzo ... ⇖ 22
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 19
Carpaccio to danie, które uchodzi za kwintesencję... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 25
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 40
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 90
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 94
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 141
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 209
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 165
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 425
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 402
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 323
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 321
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 276
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 207
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 187
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 162
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 151
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 138









































