Biszkopt genueński
Źródło: https://slodkizakatekkasi.blogspot.com/2020/01/biszkopt-genuenski.html
Biszkopt genueński ma w swoim składzie dodatek masła. Kluczowe znaczenie ma temperatura jajek. Muszą być ogrzane i ciepłe, nie w temperaturze pokojowej. Dzięki temu otrzymuje się więcej masy jajecznej. Jaja ubijamy w całości razem z cukrem.Od klasycznego biszkoptu różni się tym, że jest mniej puszysty i dłużej świeży. Inspiracją do upieczenia biszkoptu był blog...
Najnowsze przepisy
Sernik Kinder Country to naprawdę wyjątkowy przepis! Ma... ⇖ 2
Gulasz z wieprzowego mięsa, delikatnego i lekko tłustego... ⇖ 12
Przed Wami pyszna sałatka z tuńczykiem i kuskusem. To... ⇖ 13
Idealna na kolację czy drugie śniadanie do pracy. Taka... ⇖ 16
Kiedy Gordon Ramsay w jednym z odcinków swojego programu... ⇖ 19
Bigos staropolski to jedno z najbardziej kultowych dań... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Składniki:250g (surowego)makaronu kokardki,1 szklanka... ⇖ 430
Królowa beza. Z użyciem mnóstwa owoców sezonowych.... ⇖ 1667
8 jaj ugotowanych na twardo 2 łyżki kaparów odsączonych... ⇖ 756
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 492
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 170
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 135
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 106
Brokuły to świetna baza do sałatek, wystarczy dodać... ⇖ 105
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 94
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 87









































