Najnowsze przepisy
Zawsze udany, puszysty sernik z kakaowym wierzchem i spodem... ⇖ 92
Serdecznie witam i zapraszam tym razem na przepyszne ciasto... ⇖ 36
Energetyczne kulki mocy Dzień dobry! Dzisiaj chciałam... ⇖ 41
Biszkopt genueński
Biszkopt genueński ma w swoim składzie dodatek masła. Kluczowe znaczenie ma temperatura jajek. Muszą być ogrzane i ciepłe, nie w temperaturze pokojowej. Dzięki temu otrzymuje się więcej masy jajecznej. Jaja ubijamy w całości razem z cukrem.Od klasycznego biszkoptu różni się tym, że jest mniej puszysty i dłużej świeży. Inspiracją do upieczenia biszkoptu był blog...
Przepisy z bloga
Składniki:250g (surowego)makaronu kokardki,1 szklanka... ⇖ 171
Królowa beza. Z użyciem mnóstwa owoców sezonowych.... ⇖ 1376
8 jaj ugotowanych na twardo 2 łyżki kaparów odsączonych... ⇖ 513