Biszkopt genueński
Źródło: https://slodkizakatekkasi.blogspot.com/2020/01/biszkopt-genuenski.html
Biszkopt genueński ma w swoim składzie dodatek masła. Kluczowe znaczenie ma temperatura jajek. Muszą być ogrzane i ciepłe, nie w temperaturze pokojowej. Dzięki temu otrzymuje się więcej masy jajecznej. Jaja ubijamy w całości razem z cukrem.Od klasycznego biszkoptu różni się tym, że jest mniej puszysty i dłużej świeży. Inspiracją do upieczenia biszkoptu był blog...
Najnowsze przepisy
Ekspresowe ciastka migdałowe z makiem zrobione w ostatniej... ⇖ 15
Szybkie i efektowne przekąski na Sylwestra, które zrobisz... ⇖ 20
Artykuł sponsorowany Współczesny styl życia sprawia,... ⇖ 18
Ciasto owsiane z makiem, orzechami nerkowca, kremem... ⇖ 23
Marynowana mozzarella to świetny pomysł na aromatyczną... ⇖ 36
Szybki barszczyk idealny do małych pierożków z mięsem... ⇖ 47
Przepisy z bloga
Składniki:250g (surowego)makaronu kokardki,1 szklanka... ⇖ 454
Królowa beza. Z użyciem mnóstwa owoców sezonowych.... ⇖ 1704
8 jaj ugotowanych na twardo 2 łyżki kaparów odsączonych... ⇖ 827
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3607
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2297
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1651
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 918
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 870
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 836
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 783









































