tatar wołowy
Źródło: https://slodkizakatekkasi.blogspot.com/2023/04/tatar-woowy.html
Klasyczna przekąska wołowa. Składniki:400g mięsa wołowego (polędwica),4 łyżki oliwy z oliwek,1/4 łyżeczki pieprzu,1/2 łyżeczki soli,1 łyżeczka sosu sojowego,2 łyżki zimnej wody,2 łyżeczki musztardy stołowej,2 ogórki kiszone,1 cebula.Mięso należy zmielić w maszynce lub drobno posiekać nożem. Do wołowiny dodajemy oliwę, sól, sos sojowy, pieprz,...
Najnowsze przepisy
Grecka kuchnia to smak lata, morza i gaju oliwnego w jednym... ⇖ 9
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 23
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 16
Nie ma nic lepszego niż domowa konserwa. Taką konserwę... ⇖ 108
2 jajka80 g cukru100 ml oleju2 dojrzałe banany150 g mąki... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Składniki:250g (surowego)makaronu kokardki,1 szklanka... ⇖ 446
Królowa beza. Z użyciem mnóstwa owoców sezonowych.... ⇖ 1691
8 jaj ugotowanych na twardo 2 łyżki kaparów odsączonych... ⇖ 806
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1403
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 647
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 561
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 546
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 494
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 446
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 440
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 426
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 333









































