Biszkopt mocno czekoladowy na wrzątku

Biszkopt mocno czekoladowy na wrzątkuDoskonała baza do tortów i ciast z kremami. Biszkopt jest wilgotny, nie trzeba go nasączać. Jest też bardzo czekoladowy w smaku. Świetnie współgra smakowo z kremami maślanymi, budyniowymi czy śmietanowymi. Bardzo uniwersalny i łatwy do upieczenia.Składniki:3 jaja Mszczypta soli200 g cukru16 g cukru wanilinowego100 ml kefiru lub śmietany 18%100 ml oleju bezzapachowego230 g mąki80 g bardzo ciemnego kakao1/2 łyżeczki sody oczyszczonej1...
Najnowsze przepisy
Cześć Kochani zapraszam na przepis z serii PRZETWORYTym... ⇖ 5
Witam Kochani! Polecam przepyszne placki najlepsze ze... ⇖ 15
Dlaczego ten gulasz to strzał w dziesiątkę?Bogactwo... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Dokładniej kluski ziemniaczano-dyniowe z dziurką. Trwa... ⇖ 33
Prosta surówka z kapusty, jabłka, marchewki i cebuli... ⇖ 36
Zielona fasolka szparagowa podana z czosnkiem i masełkiem... ⇖ 44
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1505
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 263
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 210
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 197
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 160
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 154
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 146
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 116