Bochen orkiszowy ze świeżą pokrzywą na maślance
Źródło: https://lesnyzakatekdany.blogspot.com/2023/05/bochen-orkiszowy-ze-swieza-pokrzywa-na.html
Chleb przepyszny, maślanka idealnie pasuje do pokrzywy a jej zapach dominuje w upieczonym chlebie.Jednak nie obyło się bez problemu, który tak naprawdę stworzyłam sobie sama. Ciasto po włożeniu do koszyczka postanowiłam włożyć do lodówki aby tam wyrosło. Wyszłam z domu i wróciłam po 2 godzinach i całe szczęście, że zajrzałam do lodówki.Ciasto niemal wylało się z...
Najnowsze przepisy
Ciasto Prince Polo to propozycja dla tych, którzy lubią... ⇖ 3
200 g serka wiejskiego2 małe łyżki cukruokoło 4 łyżki... ⇖ 8
Muffiny piernikowe z kremem to prosty, a jednocześnie... ⇖ 14
Pieczony w całości łosoś to łatwy i szybki przepis na... ⇖ 13
Zupa anatolijska (4 łyżki zupy)Ostatnio, przeglądając... ⇖ 13
Ten pyszny drożdżowiec czas upiec na święta. Ona jest... ⇖ 14
Zdrowe i bardzo pożywne, sycące śniadanie? To tylko... ⇖ 13
Przepis na ekspresowy miodownik bez pieczenia na... ⇖ 20
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 49
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 51
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 107
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 110
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 151
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 222
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3200
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2186
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1546
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 865
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 787
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 749
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 727
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 720
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 670









































