Chleb na zaczynie biga

Chleb na drożdżach również potrzebuje czasu aby cieszyć się jego smakiem. Dość często bywa tak, że szybciej się go zjada niż przygotowuje. Chleb z chrupiąca skórką, cudownym zapachem i smakiem długo fermentującego ciasta. Bez śladu zapachu drożdży.Polecam go tym, którzy nie pieką na zakwasie a chcieliby cieszyć się smakiem dobrego chleba. Takiego chleba nie...
Najnowsze przepisy
Jeśli szukasz czegoś ciekawszego niż nudne kanapki, to... ⇖ 7
Sekret tego ciasta to zdecydowanie czas i temperatura... ⇖ 10
Przepis na pomidorowy ryż zapiekany z tofu. To propozycja... ⇖ 10
13.10.2025 Magda Krupnik to jedna z tych zup, które od... ⇖ 13
Masz w domu kawałek czerstwego chleba, z którego jedzenia... ⇖ 12
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od... ⇖ 18
Prosty przepis na muffinki cynamonowe bez miksera Jeśli... ⇖ 24
Oh my goodness, let me tell you about the joy of making *4... ⇖ 17
Przepisy z bloga
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 56
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 107
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 169
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 132
Wyjątkowy chleb, prosty w przygotowaniu,. Prawie 100%... ⇖ 141
Ptysie z kremem karpatkowym, który mi najlepiej smakuje... ⇖ 188
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 753
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 285
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 239
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 178
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 170