Chleb orkiszowy na drożdżach

Przepis na prosty i pyszny domowy chleb orkiszowy. Chleb wyrasta pięknie, ma bardzo ładną strukturę po upieczeniu, jest chrupiący i dość długo zachowuje świeżość. Do środka chleba można wsypać ulubione ziarna lub posypać nimi wierzch chleba. Czas przygotowania: 25 min Czas wyrastania: 120 min Czas pieczenia: 40 min SKŁADNIKI (na keksówkę 22×8 cm) 500 g mąki orkiszowej (użyłam razowej) 15 g drożdży świeżych 1 łyżeczka miodu 10 g soli (1,5 łyżeczki) 350...
Najnowsze przepisy
Let me tell you, easy baked honey dijon chicken is a... ⇖ 5
Oh my goodness, let me tell you about my creamy roasted... ⇖ 6
Oh, let me tell you about my weeknight wonton soup! It’s... ⇖ 5
Oh my goodness, let me tell you about my absolute favorite... ⇖ 7
Oh my gosh, let me tell you about these crispy bang bang... ⇖ 8
Oh, let me tell you about Louisiana seafood gumbo! This... ⇖ 7
Oh my goodness, let me tell you about these garlic parmesan... ⇖ 7
Przepisy z bloga
Przepis na pyszne drożdżowe bułeczki zawijane z domowym... ⇖ 125
Przepis na sezonowe ciasto z rabarbarem urozmaicone... ⇖ 127
Przepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W... ⇖ 148
Przepis na kremowy sernik na zimno o niezwykle modnym... ⇖ 162
Wielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki... ⇖ 137
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1695
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 272
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 224
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 215
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 169
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 168
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 165
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 143