Chleb orkiszowy na zakwasie z kaszą gryczaną

Chleb z 2015r. pieczony u Ani prowadzącej Piekarnię i bloga Kuchennymi drzwiami.Zaczyn do tego chleba powinien fermentować 12-24 godzin. Nie bez powodu jest taka rozpiętość czasowa. Autorka przepisu piekła ten chleb w miesiącu marcu.Nie możemy przypadkowo przygotowywać ciasta właściwego w 13 lub 24 godzinie fermentacji, bo akurat tak nam pasuje. To idealny przykład, aby...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 16
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 161
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 21
Przepisy z bloga
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 56
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 107
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 170
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 134
Wyjątkowy chleb, prosty w przygotowaniu,. Prawie 100%... ⇖ 144
Ptysie z kremem karpatkowym, który mi najlepiej smakuje... ⇖ 192
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204