Chleb orkiszowy na zakwasie z kaszą gryczaną

Chleb z 2015r. pieczony u Ani prowadzącej Piekarnię i bloga Kuchennymi drzwiami.Zaczyn do tego chleba powinien fermentować 12-24 godzin. Nie bez powodu jest taka rozpiętość czasowa. Autorka przepisu piekła ten chleb w miesiącu marcu.Nie możemy przypadkowo przygotowywać ciasta właściwego w 13 lub 24 godzinie fermentacji, bo akurat tak nam pasuje. To idealny przykład, aby...
Najnowsze przepisy
Kremowa zupa z cukinii i groszku– delikatna, zdrowa i... ⇖ 5
Szybka zupa pomidorowa z ryżem Dziś moja ulubienica,... ⇖ 5
Powiem krótko: prosty, pyszny, ekspresowy wypiek. Muffinki... ⇖ 5
Szybki sernik który smakuje obłędnie, jest kremowy i... ⇖ 8
Prosta surówka jak z baru mlecznego! To pyszny przepis na... ⇖ 13
Pesto to wszechstronny dodatek do makaronów, sałatek, ryb... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 78
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 125
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 102
Wyjątkowy chleb, prosty w przygotowaniu,. Prawie 100%... ⇖ 111
Ptysie z kremem karpatkowym, który mi najlepiej smakuje... ⇖ 158
Świetny sernik, po upieczeniu nie opada jest prosty jak... ⇖ 196
Wykorzystałam do pasztetu zamrożone wcześniej części z... ⇖ 136
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1422
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 613
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 527
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 489
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 442
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 437
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 429
Chrupiąca, owocowa pokusa to ciasto, które moi bliscy... ⇖ 401