Najnowsze przepisy
Pyszne i szybkie do przygotowania puszyste placuszki na... ⇖ 1
Polska kuchnia to nie tylko jedzenie, to cała kultura,... ⇖ 2
Znasz kotleciki z gotowanych i surowych ziemniaków? Ja... ⇖ 7
Sałatka wiosenna rzodkiewkowaProsta sałatka z rzodkiewki,... ⇖ 1
Ciasto z owocami w 15 minut to idealny pomysł na smaczny... ⇖ 11
Naleśniki z kurczakiem zapiekane w piekarniku to pyszny... ⇖ 11
Pyszne danie jednogarnkowe z kurczakiem, chorizo i serem.... ⇖ 10
Sałatka z pieczarkami i porem to doskonała propozycja dla... ⇖ 15
Chleb cebulowy na maślance Bardzo lubię ten stary przepis... ⇖ 18
Chleb orkiszowy na zakwasie z kaszą gryczaną
Chleb z 2015r. pieczony u Ani prowadzącej Piekarnię i bloga Kuchennymi drzwiami.Zaczyn do tego chleba powinien fermentować 12-24 godzin. Nie bez powodu jest taka rozpiętość czasowa. Autorka przepisu piekła ten chleb w miesiącu marcu.Nie możemy przypadkowo przygotowywać ciasta właściwego w 13 lub 24 godzinie fermentacji, bo akurat tak nam pasuje. To idealny przykład, aby...
Przepisy z bloga
Płatki kwiatów mniszka najlepiej pozyskać bezpośrednio... ⇖ 75
Przepis na ten chleb pochodzi z mojego archiwum z roku... ⇖ 71
Łyżeczka kurkumy spowodowała taki piękny kolor. Prosty... ⇖ 64
Piekłam już chleb z semoliną, ale był to tylko dodatek... ⇖ 99