CHLEB ORKISZOWY RAZOWY, ZE SŁONECZNIKIEM, PROWADZONY METODĄ 3-FAZOWĄ
Źródło: http://smaczne-zdrowe.blogspot.com/2020/11/chleb-orkiszowy-razowy-ze-sonecznikiem.html
Ostatnio jestem wielką fanką pieczenia chlebów metodą trójfazową. Uwielbiam mieć kontrolę nad czasem kiedy chleb wyląduje w piekarniku, a tutaj jest to bardzo przewidywalne. Drugim etapem steruję od 3-6h, choć zwykle bywają to 3h tak, by chleb trafił do piekarnika w najbardziej odpowiadającym dla mnie momencie. Pierwszy etap przygotowuję wieczorem, po 12h czas na drugi etap,...
Najnowsze przepisy
13.12.2025 Magda Ta piernikowa owsianka z piekarnika to... ⇖ 3
W okresie bożonarodzeniowym a w zasadzie od pierwszych dni... ⇖ 10
Wilgotne brownie w świątecznej formie Pana Ciastka. Mały... ⇖ 9
Klasyczny wigilijny farsz do pierogów z kapustą kiszoną... ⇖ 19
Tradycyjny farsz do uszek przygotowany z aromatycznych... ⇖ 21
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Słynna wuzetka, dzisiaj w wersji mini. Ostatnio królują... ⇖ 726
Papryka faszerowana mielonym mięsem, z dodatkiem ryżu,... ⇖ 554
Rogaliki mleczne, maślane, na kleiku tangzhong, są lekkie... ⇖ 916
Ulubiony chleb mojej najmłodszej córki- żytni 3-fazowy z... ⇖ 854
Ciasto Ferrero Rocher, to proste, pyszne i zarazem bardzo... ⇖ 886
Te pączki obok tradycyjnych na mleku krowim, są u nas... ⇖ 844
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1187
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 629
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 549
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 530
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 474
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 432
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 427
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 414
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 313









































