LANGOSZE

Langosze to pyszne placki drożdżowe, specjalność charakterystyczna dla kuchni węgierskiej. Zwykle składają się one z mąki, mleka, tłuczonych ziemniaków, drożdży, cukru i soli. Smażone są na głębokim tłuszczu.Moja wersja jest nieco inna i taka nam odpowiada. Inspiracją był przepis znaleziony na tej stronie.U nas wersja orkiszowa, nie bardzo...
Najnowsze przepisy
Kolagen to najobficiej występujące białko w organizmie... ⇖ 12
Szukasz pomysłu na szybki i efektowny obiad? Przepis na... ⇖ 12
Kotlet wieprzowy z dodatkiem sera żółtego i jajka... ⇖ 13
Rabarbar pojawia się w sklepach i na straganach wcześnie... ⇖ 17
Wątróbka drobiowa w sosie miodowo-musztardowym to danie,... ⇖ 14
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Słynna wuzetka, dzisiaj w wersji mini. Ostatnio królują... ⇖ 660
Papryka faszerowana mielonym mięsem, z dodatkiem ryżu,... ⇖ 503
Rogaliki mleczne, maślane, na kleiku tangzhong, są lekkie... ⇖ 840
Ulubiony chleb mojej najmłodszej córki- żytni 3-fazowy z... ⇖ 815
Ciasto Ferrero Rocher, to proste, pyszne i zarazem bardzo... ⇖ 860
Te pączki obok tradycyjnych na mleku krowim, są u nas... ⇖ 775
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 831
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 357
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 328
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 328
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 267