Chleb pszenno - żytni z ziarnami na drożdżach w proszku

Tym razem upieklam chleb pszenno - zytni z dodatkiem nasion slonecznika i siemienia lnianego. Zamiast zakwasu uzylam drozdzy w proszku.W efekcie powstal chlebek o chrupiacej skorce i miekkim wnetrzu.Skladniki:2 szklanki maki pszennej0,5 szklanki maki zytniej do wypieku chleba1,5 lyzeczki solilyzeczka drozdzy w proszkuszklanka cieplej wody2 lyzki oleju2 lyzki nasion slonecznikalyzka siemienia lnian...
Najnowsze przepisy
Sok winogronowo - jabłkowy to jeden z naszych ulubionych... ⇖ 5
Proste i wilgotne ciasto jogurtowe ze śliwkami. Niezawodny... ⇖ 7
Czy zdarza Ci się marzyć o pysznej, serowej zapiekance... ⇖ 12
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 10
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 15
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Patison to bliski krewny cukinii. Jest to jedno z warzyw,... ⇖ 214
Zapiekanka to danie, które może występować pod wieloma... ⇖ 458
Często w tygodniu nie mam czasu na czasochłonne obiady, a... ⇖ 312
Zapiekanka z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem to... ⇖ 332
Uwielbiam ciasta z owocami i kruszonką, a już najbardziej... ⇖ 578
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2014
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 327
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 294
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 283
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 249
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 241
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 205