Chleb pszenny z gara
Źródło: https://www.okawrosole.pl/2020/04/30/chleb-pszenny-z-gara/
Składniki: 650 g mąki pszennej 7 g suchych drożdży lub 25 g świeżych 0,5 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 3 łyżki oleju rzepakowego lub roślinnego 500 ml ciepłej ale nie gorącej wody Przygotowanie: wszystko razem dokładnie wymieszać, zagnieść i odstawić na 30 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia po tym czasie ponownie... Czytaj dalej
Najnowsze przepisy
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 11
Ciemne ciasto pod ser to klasyczny, kakaowy spód idealny... ⇖ 13
Jeśli zaczynacie już powoli planować świąteczne menu... ⇖ 26
Niskowęglowodanowa naleśniki z nadzieniem z sera z mleka... ⇖ 19
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 21
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Składniki: Ciasto ( na 3 szt na patelni 20 cm ) 300 gr... ⇖ 880
Składniki ( 12szt): 250 g jogurtu naturalnego 150 g mąki... ⇖ 816
Składniki ( 2 porcje): 250 g filetu z piersi kurczaka 120... ⇖ 861
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 567
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 493
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 480
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 401
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 383
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 379
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 369
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 251
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 244









































