Najnowsze przepisy
Prosta babka marchewkowa, puszysta, wilgotna i delikatna.... ⇖ 24
Zostało nam trochę ugotowanych warzyw z rosołu, możemy... ⇖ 28
Dzisiaj przychodzę do Was z prostym przepisem na pyszny... ⇖ 32
Sernik prawie Dubajski – mój pistacjowy luksus Fenomen... ⇖ 31
Chleb tostowy uDany na zaczynie poolish

Chleb bardzo udany:) Polecam go domowym piekarzom.Ciasto potrzebuje czasu aby fermentować odpowiednio długo z małą ilością drożdży. Chleby drożdżowe przygotowane na zaczynie różnią się smakiem i aromatem od tych pieczonych tradycyjnie.Jakie są rodzaje zaczynów?biga,pate fermente,poolish inaczej podmłodaPoolish to mieszanka równych proporcji wody i mąki z odrobiną drożdży, pozostawiona w temperaturze pokojowej od 6 do 16 godzin. Im mniej drożdży tym dłuższy czas...
Przepisy z bloga
Ptysie z kremem karpatkowym, który mi najlepiej smakuje... ⇖ 45
Świetny sernik, po upieczeniu nie opada jest prosty jak... ⇖ 120
Wykorzystałam do pasztetu zamrożone wcześniej części z... ⇖ 68
Chleb bardzo udany:) Polecam go domowym piekarzom.Ciasto... ⇖ 77
Piekłam je 2 razy w grudniu. Najpierw z nadzieniem... ⇖ 72
Można już je przygotować. Tak przygotowane ryby im... ⇖ 130
,Chleb ten upiekłam na suszonym zakwasie. Zawsze staram... ⇖ 109
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3208
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1814
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1221
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1192
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1080
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 919
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 760
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 690
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 611
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 589