CHLEB ŻYTNIO-ORKISZOWY, PEŁNOZIARNISTY, PROWADZONY METODĄ 3-FAZOWĄ
Źródło: http://smaczne-zdrowe.blogspot.com/2021/01/chleb-zytnio-orkiszowy-penoziarnisty.html
Od dłuższego czasu uwielbiam piec chleby prowadzone metodą 3- fazową. Takie pieczenie ma same plusy: nie trzeba mieć świeżo odżywionego zakwasu, nie trzeba go dużo przechowywać (na raz zużywam 40g) i co najistotniejsze można nim sterować tak, że wiadomo, o której będzie wstawiony do piekarnika Pierwszy etap trwa 12-14h (przynajmniej u mnie), drugi 3-6h (zależy jak mi...
Najnowsze przepisy
Leśny aromat kurek przypomina mi wakacje z dziadkiem w... ⇖ 7
Waniliowy gryczany chlebek bananowy to idealne połączenie... ⇖ 17
Słynne klopsiki z IKEA – przepis na szwedzkie klopsiki... ⇖ 38
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 144
Przepis na ciasto metrowiec bez pieczenia, które wygląda... ⇖ 33
Ten piernik z jabłkami jest prosty, szybki i niezwykle... ⇖ 33
Sernik pistacjowy – kremowy, delikatny i bardzo prosty.... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Słynna wuzetka, dzisiaj w wersji mini. Ostatnio królują... ⇖ 703
Papryka faszerowana mielonym mięsem, z dodatkiem ryżu,... ⇖ 547
Rogaliki mleczne, maślane, na kleiku tangzhong, są lekkie... ⇖ 896
Ulubiony chleb mojej najmłodszej córki- żytni 3-fazowy z... ⇖ 849
Ciasto Ferrero Rocher, to proste, pyszne i zarazem bardzo... ⇖ 884
Te pączki obok tradycyjnych na mleku krowim, są u nas... ⇖ 827
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 333
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 221
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 144
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 115
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 97
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 56
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 50
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 47







































