CHLEB ŻYTNIO-ORKISZOWY, PEŁNOZIARNISTY, PROWADZONY METODĄ 3-FAZOWĄ
Źródło: http://smaczne-zdrowe.blogspot.com/2021/01/chleb-zytnio-orkiszowy-penoziarnisty.html
Od dłuższego czasu uwielbiam piec chleby prowadzone metodą 3- fazową. Takie pieczenie ma same plusy: nie trzeba mieć świeżo odżywionego zakwasu, nie trzeba go dużo przechowywać (na raz zużywam 40g) i co najistotniejsze można nim sterować tak, że wiadomo, o której będzie wstawiony do piekarnika Pierwszy etap trwa 12-14h (przynajmniej u mnie), drugi 3-6h (zależy jak mi...
Najnowsze przepisy
Całkiem paradoksalnie ludzie nie lubią mieć zbyt dużego... ⇖ 24
Farszynki ziemniaczane to mazurski specjał w połączeniu... ⇖ 18
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to... ⇖ 22
Ten jabłecznik to idealne ciasto na rodzinne spotkania i... ⇖ 25
Przewożenie tortów i ciast wbrew pozorom nie musi być... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Słynna wuzetka, dzisiaj w wersji mini. Ostatnio królują... ⇖ 737
Papryka faszerowana mielonym mięsem, z dodatkiem ryżu,... ⇖ 565
Rogaliki mleczne, maślane, na kleiku tangzhong, są lekkie... ⇖ 927
Ulubiony chleb mojej najmłodszej córki- żytni 3-fazowy z... ⇖ 863
Ciasto Ferrero Rocher, to proste, pyszne i zarazem bardzo... ⇖ 895
Te pączki obok tradycyjnych na mleku krowim, są u nas... ⇖ 851
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2460
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2049
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1406
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 816
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 730
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 660
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 633
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 624









































