Chleb z paloną mąką ziarnami lnu i sezamu oraz kilka rad odnośnie pieczenia w zaparowanym piekarniku
Źródło: https://lesnyzakatekdany.blogspot.com/2018/06/chleb-z-palona-maka-ziarnami-lnu-i.html
2 bochenki kazdy o wadze po upieczeniu, okolo 850g. Smak i zapach chleba podkresla palona maka i ziarno sezamu. Siemie lniane oprocz smaku daje ciastu stabilnosc i wzmacnia je podczas ostatecznej fermentacji, poniewaz wczesniej namoczone ziarna tworza w ciescie zelujaca siatke. Siemie lniane nalezy do jednych z najzdrowszych ziaren, ktore latwo jest przy pomocy pieczywa wlaczyc do codziennej die...
Najnowsze przepisy
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 10
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 13
Proste ciasto, ale było tak dobre w smaku, że piekłam je... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 51
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 68
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 121
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 183
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 145
Wyjątkowy chleb, prosty w przygotowaniu,. Prawie 100%... ⇖ 159
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 74
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 71
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 51







































