Najnowsze przepisy
Czy wiesz, że Twoja codzienna dawka energii nie musi... ⇖ 52
Ciasto Aloha! to przepyszny i bardzo ładnie prezentujący... ⇖ 117
Ciasto Czarna OwcaCiasto Czarna Owca to pyszne, wilgotne,... ⇖ 87
Grillowane boczniaki BBQ Do boczniaków mam słabość.... ⇖ 23
Chleb ze sfermentowanych płatków zbóż i ziaren
Chleb pieczony na bazie sfermentowanych płatkach zbóż i ziaren. Jeśli pieczemy chleb czy to na zakwasie czy na drożdżach warto moczyć różnego rodzaju płatki zbóż, ziarna, orzechy, nasiona. Mamy wówczas dwie korzyści. Moczenie powoduje, że w tego typu dodatkach zawarte minerały są lepiej przyswajalne przez organizm jak również nie wchłaniają wilgoci z ciasta, bo mają jej już...
Przepisy z bloga
Płatki kwiatów mniszka najlepiej pozyskać bezpośrednio... ⇖ 77
Przepis na ten chleb pochodzi z mojego archiwum z roku... ⇖ 77
Łyżeczka kurkumy spowodowała taki piękny kolor. Prosty... ⇖ 65