Chleb ze sfermentowanych płatków zbóż i ziaren
Źródło: https://lesnyzakatekdany.blogspot.com/2020/10/chleb-ze-sfermentowanych-patkow-zboz-i.html
Chleb pieczony na bazie sfermentowanych płatkach zbóż i ziaren. Jeśli pieczemy chleb czy to na zakwasie czy na drożdżach warto moczyć różnego rodzaju płatki zbóż, ziarna, orzechy, nasiona. Mamy wówczas dwie korzyści. Moczenie powoduje, że w tego typu dodatkach zawarte minerały są lepiej przyswajalne przez organizm jak również nie wchłaniają wilgoci z ciasta, bo mają jej już...
Najnowsze przepisy
Delikatna, puszysta i pełna smaku focaccia z dodatkiem... ⇖ 6
Kentucky Gold – prosty domowy sos, który pasuje do wielu... ⇖ 13
Ta warstwowa sałatka na Sylwestra jest nieziemska! Lubię... ⇖ 18
Zestaw sprawdzonych propozycji na sylwestrowe sałatki,... ⇖ 21
To bardzo prosty przepis na pyszne ciasto bez dodatku cukru... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 56
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 57
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 111
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 113
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 154
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 227
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3779
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2344
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1679
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 940
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 915
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 852
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 805









































