Chleb ze sfermentowanych płatków zbóż i ziaren

Chleb pieczony na bazie sfermentowanych płatkach zbóż i ziaren. Jeśli pieczemy chleb czy to na zakwasie czy na drożdżach warto moczyć różnego rodzaju płatki zbóż, ziarna, orzechy, nasiona. Mamy wówczas dwie korzyści. Moczenie powoduje, że w tego typu dodatkach zawarte minerały są lepiej przyswajalne przez organizm jak również nie wchłaniają wilgoci z ciasta, bo mają jej już...
Najnowsze przepisy
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 12
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 11
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 11
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 15
#WspółpracaRecenzencka #WydawnictwoAlbatrosWielu z nas... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 91
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 147
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 116
Wyjątkowy chleb, prosty w przygotowaniu,. Prawie 100%... ⇖ 125
Ptysie z kremem karpatkowym, który mi najlepiej smakuje... ⇖ 172
Świetny sernik, po upieczeniu nie opada jest prosty jak... ⇖ 207
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2102
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 347
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 322
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 316
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 276
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 272