Chleb ze sfermentowanych płatków zbóż i ziaren
Źródło: https://lesnyzakatekdany.blogspot.com/2020/10/chleb-ze-sfermentowanych-patkow-zboz-i.html
Chleb pieczony na bazie sfermentowanych płatkach zbóż i ziaren. Jeśli pieczemy chleb czy to na zakwasie czy na drożdżach warto moczyć różnego rodzaju płatki zbóż, ziarna, orzechy, nasiona. Mamy wówczas dwie korzyści. Moczenie powoduje, że w tego typu dodatkach zawarte minerały są lepiej przyswajalne przez organizm jak również nie wchłaniają wilgoci z ciasta, bo mają jej już...
Najnowsze przepisy
Cześć! Ostatnio naszła mnie ochota na rafaello, ale że... ⇖ 1
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 1
Pyszne, tradycyjne pierniczki - zapraszam do wspólnego... ⇖ 20
Surówka z buraka i gruszki to propozycja na pyszny dodatek... ⇖ 17
Dziś zapraszam na pyszne, mięciutkie pierniczki w trochę... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 39
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 45
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 102
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 102
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 145
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 212
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 175
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1642
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 713
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 678
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 585
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 564
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 523
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 468
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 466
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 440









































