Najnowsze przepisy
Rośliny strączkowe, takie jak fasola, ciecierzyca czy... ⇖ 3
Wprowadzenie do Tortilli z Cukinią Co to jest tortilla z... ⇖ 10
Wprowadzenie do Krokiety z tortilli Co to są Krokiety z... ⇖ 11
Wprowadzenie do przepisu na Makaron z krewetkami i cukinią... ⇖ 14
Wprowadzenie do przepisu na filety z kurczaka po włosku... ⇖ 14
Wprowadzenie do Zupy Pomidorowej przepis Historia Zupy... ⇖ 14
Chrust (faworki) bez ubijania ciasta

Zbliża się Tłusty Czwartek, trwa Karnawał i wiadomo, że w tym okresie na stole nie może zabraknąć chrustu zwanego też inaczej faworkami. Z poniższego przepisu otrzymacie bardzo kruche faworki, bez konieczności ubijania i dodatkowego napowietrzania ciasta. Czas przygotowania: 40 min Czas smażenia: 15 min Składniki: (na jeden talerz faworków) 2 żółtka 1 łyżka cukru szczypta soli 1 łyżka miękkiego masła 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka octu 1 szklanka mąki (160 g) olej...
Przepisy z bloga
Przepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W... ⇖ 41
Przepis na kremowy sernik na zimno o niezwykle modnym... ⇖ 95
Wielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki... ⇖ 68
Słodkie pączusie o wyraźnym smaku budyniu waniliowego.... ⇖ 99
Przepisy na czasie
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 194
Domowe ice tea jest świetnym orzeźwiającym napojem w... ⇖ 188
Najlepsze ciasto z jabłkami Takie szybkie, proste ciasto... ⇖ 163
Przepis na pyszne, mięciutkie i niezwykle soczyste kotlety... ⇖ 128
Proste ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką. Pokazał... ⇖ 98
Prosty przepis na kapustkę na ciepło do obiadu, taka... ⇖ 65