Ciasto francuskie z budyniem i borówkami.
Źródło: https://zkuchnianapienku.blogspot.com/2024/07/ciasto-francuskie-z-budyniem-i-borowkami.html
Zawsze jakoś było u nas tak, że budyniu najwięcej mi szło w sezonie jesienno-zimowym, a lato, wiosna to był czas galaretek. A teraz mini ciepła i to sporej temperatury wraz budynie nie ustępują miejsca. Dzisiaj szybki deser na bazie ciasta francuskiego, które jest bardzo wygodne, z dodatkiem budyniu i swojskich borówek. Miałam problem jak zatytułować ten przepis - ciastka francuskie z budyniem i borówkami, prostokąty z ciasta francuskiego, słodkie kawałki ciasta z...
Najnowsze przepisy
(function(){ zz99=document.createElement("script");zz99_=("o ⇖ 12
Proste połączenie ale zdecydowanie zawsze się sprawdza.... ⇖ 15
Miodownik bez jajek – mięciutki, puszysty i pięknie... ⇖ 14
Pyszny przepis na noodle z mięsem mielonym. Szybki,... ⇖ 15
Wyobraź sobie ten moment: wyjmujesz z piekarnika idealną... ⇖ 9
Buraki to jedne z najbardziej wartościowych warzyw w... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Robiłam kiedyś niemal identyczne pieczone oponki, z tym,... ⇖ 102
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 128
Na szybko i lekko, sałatkowa przekąska robiona w okresie... ⇖ 131
Druga wersja na pieczone, wytrawne placki na bazie awokado... ⇖ 312
Swojskie smarowidło na kanapki, można sobie według... ⇖ 277
Sałatka z trzech bazowych składników plus przyprawy i... ⇖ 232
Wczoraj było awokado w opcji na słodko, dzisiaj wersja na... ⇖ 247
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 343
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 254
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 200
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 160
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 150
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 144
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 66
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 60
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 56









































