Ciasto z poziomkami, truskawkami i bezą

Truskawkowo-poziomkowe ciasto z bezą i kruchym spodemLetnia klasyka z owoców z własnej działki – kruchy spód, soczyste truskawki i poziomki oraz delikatna, piankowa beza. Idealne na ciepłe dni.Składniki na formę 24 cm:Kruchy spód:* 130 g miękkiego masła* 70 g cukru pudru* 1 jajko* 220 g mąki pszennej (typ 450–500)* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* szczypta soliOwoce:* 500 g truskawek* 100–150 g poziomek (lub więcej truskawek, jeśli nie masz poziomek)* 1 łyżka skrobi...
Najnowsze przepisy
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to... ⇖ 4
Składniki: recipe: pałki 4 sztuki i grubsze miejsca... ⇖ 15
Domowa woda gazowana to synonim wygody oraz doskonałego... ⇖ 13
Pieczone kasztany to smak jesieni, którego nie da się... ⇖ 12
Marynowane grzybki Zapach lasu, miękki mech pod stopami i... ⇖ 11
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 14
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Tagliatelle kompozycja doskonała z pieczonym kurczakiem,... ⇖ 91
Najlepsze kruche ciasto z rabarbarem i bezą – przepis na... ⇖ 152
Puszyste, łatwe w przygotowaniu, a przede wszystkim pyszne... ⇖ 184
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 761
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 299
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 247
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 184
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 178