Najnowsze przepisy
MAZUREK Z JABŁKAMI GALARETKĄ I CZEKOLADĄKocham mazurki i... ⇖ 1
Grillowanie to świetna sprawa, ale co, jeśli pogoda nie... ⇖ 4
Coffee alla Consultat – gdy kawa spotyka słodką sztukę... ⇖ 7
Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka... ⇖ 16
Jajka w sosie tatarskim – idealna potrawa na Wielkanoc i... ⇖ 14
Ta pasta kanapkowa z jajek świetnie sprawdzi się zarówno... ⇖ 19
Co zrobić, aby łatwiej obrać jajka ze skorupek.

Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka przeznaczone do gotowania powinny mieć temperaturę pokojową. Dlatego lepiej nie wyciągać ich wostatniej chwili zlodówki, tylko pomyśleć otym godzinę wcześniej. Jeśli nie udało się tego zrobić, warto je ocieplić, zanurzając na kilka minut wciepłej wodzie. Dzięki temu unikniemy pękania skorupek podczas gotowania. Ważna jest też świeżość jajek. Świeże jajka zawsze gorzej jest obrać ze skorupek, dlatego do gotowania...
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 488
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 260
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 239
Soczyste i rozpływające się mięso to znakomity pomysł... ⇖ 194
Jedna z moich ulubionych sałatek Wielkanocnych. Szybka i... ⇖ 156
Uwielbiam ciasta z makiem, a w tym tygodniu tak się jakoś... ⇖ 141
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 139
Zupa pieczarkowa na rosole z kurczakiem Najlepsza zupa... ⇖ 138
Doskonałe, warstwowe ciasto z brzoskwiniami, które nie... ⇖ 117