Najnowsze przepisy
Lody z Krukamelą (Ninja Creami NC300EU) Są smaki,... ⇖ 14
Lody Dubajskie (Ninja Creami NC300EU) Jeśli lody mogą... ⇖ 17
Pizza z wykorzystaniem twarożku zamiast popularnego ciasta... ⇖ 20
To przepyszne czekoladowe ciasto z wiśniami, chałwą i... ⇖ 23
Prosty i szybki przepis na obiad, więc coś zdecydowanie... ⇖ 28
Namelaka Kinder Bueno to niezwykle kremowy, orzechowy krem... ⇖ 26
Lemoniada- Citronnada– tylko 3 składniki, a smak jak z... ⇖ 37
W prostocie siła: kilka składników - gnocchi, szparagi,... ⇖ 28
Co zrobić, aby łatwiej obrać jajka ze skorupek.

Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka przeznaczone do gotowania powinny mieć temperaturę pokojową. Dlatego lepiej nie wyciągać ich wostatniej chwili zlodówki, tylko pomyśleć otym godzinę wcześniej. Jeśli nie udało się tego zrobić, warto je ocieplić, zanurzając na kilka minut wciepłej wodzie. Dzięki temu unikniemy pękania skorupek podczas gotowania. Ważna jest też świeżość jajek. Świeże jajka zawsze gorzej jest obrać ze skorupek, dlatego do gotowania...
Przepisy z bloga
Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka... ⇖ 116
Składniki :50 dkg ugotowanych ziemniaków40 dkg białego... ⇖ 109
Składniki :50 dkg mąki pszennej2 żółtka5 dkg masła250... ⇖ 121
Domowe pączusie są najlepsze.W głębokiej patelni lub... ⇖ 151
Jajka wkładamy do garnuszka, zalewamy zimną wodą .... ⇖ 168
Składniki :3 kg dyni np. Hokkaido ( waga po obraniu )1 kg... ⇖ 198
Składniki :3 kg dojrzałych owoców pigwy1 kg cukrulaska... ⇖ 277
Składniki :pestki i skórki pozostałe podczas produkcji... ⇖ 257
Składniki :3 kg mięsistych pomidorów3 marchewki1 korzeń... ⇖ 352
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1412
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 751
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 719
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 487
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 405
Jarzynka do obiadu to znakomity sposób na przetwory na... ⇖ 291