Co zrobić, aby łatwiej obrać jajka ze skorupek.

Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka przeznaczone do gotowania powinny mieć temperaturę pokojową. Dlatego lepiej nie wyciągać ich wostatniej chwili zlodówki, tylko pomyśleć otym godzinę wcześniej. Jeśli nie udało się tego zrobić, warto je ocieplić, zanurzając na kilka minut wciepłej wodzie. Dzięki temu unikniemy pękania skorupek podczas gotowania. Ważna jest też świeżość jajek. Świeże jajka zawsze gorzej jest obrać ze skorupek, dlatego do gotowania...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 17
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 184
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Smaczny i zdrowy sok z borówki leśnej.Składniki :2 kg... ⇖ 92
Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka... ⇖ 178
Składniki :50 dkg ugotowanych ziemniaków40 dkg białego... ⇖ 194
Składniki :50 dkg mąki pszennej2 żółtka5 dkg masła250... ⇖ 206
Domowe pączusie są najlepsze.W głębokiej patelni lub... ⇖ 220
Jajka wkładamy do garnuszka, zalewamy zimną wodą .... ⇖ 241
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204