Śliwki w syropie własnym.
Źródło: https://krzyskuchnia.blogspot.com/2025/09/sliwki-w-syropie-wasnym.html
Składniki :śliwki węgierkigoździki ( opcjonalnie )Sposób wykonania :Śliwki umyj, przekrój na połówki, usuń pestki. Poukładaj ciasno do czystych słoików skórką do góry. Do każdego słoika możesz wrzucić po 1 - 2 goździki. Słoiki zamknij wieczkami. Pasteryzuj przez 15 - 20 minut w 85 C. Przechowuj w ciemnym chłodnym miejscu. Śliwki te możesz wykorzystać do przygotowania zimą deserów, ciastlub po prostu zjeść prosto ze słoika. Smacznego !
Najnowsze przepisy
Fit Ciasteczka Pumpkin Spice do Drewnianych Foremek(*SERIA... ⇖ 4
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Smaczny i zdrowy sok z borówki leśnej.Składniki :2 kg... ⇖ 104
Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka... ⇖ 189
Składniki :50 dkg ugotowanych ziemniaków40 dkg białego... ⇖ 209
Składniki :50 dkg mąki pszennej2 żółtka5 dkg masła250... ⇖ 218
Domowe pączusie są najlepsze.W głębokiej patelni lub... ⇖ 228
Jajka wkładamy do garnuszka, zalewamy zimną wodą .... ⇖ 258
Przepisy na czasie
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 36
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 36
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 26
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 20


































