Śliwki w syropie własnym.

Składniki :śliwki węgierkigoździki ( opcjonalnie )Sposób wykonania :Śliwki umyj, przekrój na połówki, usuń pestki. Poukładaj ciasno do czystych słoików skórką do góry. Do każdego słoika możesz wrzucić po 1 - 2 goździki. Słoiki zamknij wieczkami. Pasteryzuj przez 15 - 20 minut w 85 C. Przechowuj w ciemnym chłodnym miejscu. Śliwki te możesz wykorzystać do przygotowania zimą deserów, ciastlub po prostu zjeść prosto ze słoika. Smacznego !
Najnowsze przepisy
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 3
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 13
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 12
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 12
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Smaczny i zdrowy sok z borówki leśnej.Składniki :2 kg... ⇖ 70
Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka... ⇖ 155
Składniki :50 dkg ugotowanych ziemniaków40 dkg białego... ⇖ 171
Składniki :50 dkg mąki pszennej2 żółtka5 dkg masła250... ⇖ 174
Domowe pączusie są najlepsze.W głębokiej patelni lub... ⇖ 196
Jajka wkładamy do garnuszka, zalewamy zimną wodą .... ⇖ 208
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2104
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 347
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 323
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 318
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 276
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 272