Cukrowy zawrót głowy
Źródło: https://www.przepisy.org/blog/kulinaria/cukrowy-zawrot-glowy/
Trudno dziś sobie wyobrazić świat bez cukru i wszystkich pyszności, które powstają dzięki niemu. Ale jeszcze niedawno, bo na początku XIX stulecia był on towarem luksusowym. Pierwsze plantacje trzciny cukrowej powstały prawdopodobnie już 8 tys. lat p.n.e. Mimo to słodzikiem przez wieki był miód. a […] Artykuł Cukrowy zawrót głowy pochodzi z serwisu Przepisy.org.
Najnowsze przepisy
Składniki: jajka 3 sztuki L , cukier 3/4 szklanki, kakao... ⇖ 2
Obłędny! Przepis jest naprawdę prosty, a ciasto wygląda... ⇖ 96
Ta sałatka to idealny dodatek do smażonego karpia, dorsza... ⇖ 23
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 20
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Spaghetti ala puttanesca to włoskie danie z makaronu,... ⇖ 475
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 485
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 448
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 351
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 346
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 303
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 232
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 204
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 181
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 180
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 180









































