Czeko - truslawka do słoika z erytrytolem.
Źródło: https://zkuchnianapienku.blogspot.com/2024/06/czeko-truslawka-do-soika-z-erytrytolem.html
Kupiłam kiedyś dżem truskawkowy z dodatkiem czekolady i bardzo mi smakował. Postanowiłam podobne smarowidło odtworzyć samodzielnie w warunkach domowych, zwłaszcza, że truskawek pod dostatkiem. Chciałam też, żeby ten mój wytwór miał nieco mniej kalorii, dlatego też doslodziłam go erytrytolem.Składniki:- 1 kg truskawek- 100g gorzkiej czekolady 80%- 2 galaretki truskawkowe (72g x 2)- erytrytolWykonanie:Umyte, pozbawione szypułek i pokrojone na mniejsze kawałki truskawki...
Najnowsze przepisy
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 17
Już od kilku lat staram się przygotowywać na Święta... ⇖ 25
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 28
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 29
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 35
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Robiłam kiedyś niemal identyczne pieczone oponki, z tym,... ⇖ 114
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 140
Na szybko i lekko, sałatkowa przekąska robiona w okresie... ⇖ 142
Druga wersja na pieczone, wytrawne placki na bazie awokado... ⇖ 359
Swojskie smarowidło na kanapki, można sobie według... ⇖ 296
Sałatka z trzech bazowych składników plus przyprawy i... ⇖ 250
Wczoraj było awokado w opcji na słodko, dzisiaj wersja na... ⇖ 267
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3144
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2179
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1523
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 862
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 769
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 732
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 716
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 701
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 666









































