DAL TADKA czyli żółta soczewica w indyjskim sosie
Źródło: http://apricot-smile.blogspot.com/2016/06/dal-tadka-czyli-zota-soczewica-w.html
Aromatyczne danie w ostrym orientalnym sosie przypasuje każdemu kto kocha HINDUSKIE SMAKI. Moim nowym odkryciem jest ŻÓŁTA SOCZEWICA, która okazała się strzałem w 10! Wspaniale rozgotowuje się nadając gęstą konsystencję, która jest największą zaletą indyjskiej potrawie - DAL TADKA.SOCZEWICA to doskonałe źródło łatwo przyswajalnego białka, obniża ciśnienie krwi i poziom...
Najnowsze przepisy
Grecka kuchnia to smak lata, morza i gaju oliwnego w jednym... ⇖ 3
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 19
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 13
Nie ma nic lepszego niż domowa konserwa. Taką konserwę... ⇖ 94
2 jajka80 g cukru100 ml oleju2 dojrzałe banany150 g mąki... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Bardzo prosty przepis bez miliona przypraw i orientalnych... ⇖ 360
Równie pyszne co te tradycyjne na mące pszennej,... ⇖ 330
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1400
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 645
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 560
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 542
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 489
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 445
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 439
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 425
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 331









































