Najnowsze przepisy
Składniki :5 jajek24 dkg cukru25 dkg miękkiej margaryny... ⇖ 11
Kiełbasa z cebulą i papryką z patelniProste, swojskie... ⇖ 14
Kapusta z kiełbasą i paprykąGotowana kapusta z ulubioną... ⇖ 3
DŻEM TRUSKAWKOWY BEZ CUKRU, ŚRODKÓW ŻELUJĄCYCH, JANGIZOWANY
Moja pierwsza konfitura bez dodatku jakichkolwiek cukrow, srodkow zelujacych, zageszczajacych itp.Proces produkcji takiego dzemu nosi nazwe janginizacji.Janginizacja to duszenie owocow we wlasnym soku z odrobina soli. Dodatek soli sprawia, ze z owocow wydobywa sie ich naturalna slodycz. Wazne, by nie przesadzic z jej iloscia. W gotowym produkcie sol powinna byc niewyczuwalna.Uzyte owo...
Przepisy z bloga
Słynna wuzetka, dzisiaj w wersji mini. Ostatnio królują... ⇖ 285
Papryka faszerowana mielonym mięsem, z dodatkiem ryżu,... ⇖ 196
Rogaliki mleczne, maślane, na kleiku tangzhong, są lekkie... ⇖ 421
Ulubiony chleb mojej najmłodszej córki- żytni 3-fazowy z... ⇖ 431