DŻEM TRUSKAWKOWY BEZ CUKRU, ŚRODKÓW ŻELUJĄCYCH, JANGIZOWANY
Źródło: http://smaczne-zdrowe.blogspot.com/2018/06/dzem-truskawkowy-bez-cukru-srodkow.html
Moja pierwsza konfitura bez dodatku jakichkolwiek cukrow, srodkow zelujacych, zageszczajacych itp.Proces produkcji takiego dzemu nosi nazwe janginizacji.Janginizacja to duszenie owocow we wlasnym soku z odrobina soli. Dodatek soli sprawia, ze z owocow wydobywa sie ich naturalna slodycz. Wazne, by nie przesadzic z jej iloscia. W gotowym produkcie sol powinna byc niewyczuwalna.Uzyte owo...
Najnowsze przepisy
Rewelacyjna Pasta z Warzyw z Bulionu to mój sposób na... ⇖ 13
Szarlotka zawijana to pyszna i efektowna wariacja na temat... ⇖ 19
Wyjątkowo kryzysowe, bo zasadniczo wyrzucane jako odpad,... ⇖ 16
Dieta na rzeźbę to nie tylko chwilowy trend, ale kluczowy... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Słynna wuzetka, dzisiaj w wersji mini. Ostatnio królują... ⇖ 700
Papryka faszerowana mielonym mięsem, z dodatkiem ryżu,... ⇖ 543
Rogaliki mleczne, maślane, na kleiku tangzhong, są lekkie... ⇖ 893
Ulubiony chleb mojej najmłodszej córki- żytni 3-fazowy z... ⇖ 848
Ciasto Ferrero Rocher, to proste, pyszne i zarazem bardzo... ⇖ 884
Te pączki obok tradycyjnych na mleku krowim, są u nas... ⇖ 825
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2166
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1157
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 1002
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 921
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 902
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 684









































