DŻEM TRUSKAWKOWY BEZ CUKRU, ŚRODKÓW ŻELUJĄCYCH, JANGIZOWANY

Moja pierwsza konfitura bez dodatku jakichkolwiek cukrow, srodkow zelujacych, zageszczajacych itp.Proces produkcji takiego dzemu nosi nazwe janginizacji.Janginizacja to duszenie owocow we wlasnym soku z odrobina soli. Dodatek soli sprawia, ze z owocow wydobywa sie ich naturalna slodycz. Wazne, by nie przesadzic z jej iloscia. W gotowym produkcie sol powinna byc niewyczuwalna.Uzyte owo...
Najnowsze przepisy
Dziś zapraszam na pyszną, rozgrzewającą i niedrogą... ⇖ 7
Pyszne ciasto, które dzięki kefirowi świetnie zachowuje... ⇖ 9
Patison – warzywo, które łatwo przeoczyć na straganie,... ⇖ 15
wpis sponsorowanyPlanowanie słodkości na przyjęcie to... ⇖ 26
Szybkie placuszki z wykorzystaniem mąki jaglanej oraz... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Słynna wuzetka, dzisiaj w wersji mini. Ostatnio królują... ⇖ 657
Papryka faszerowana mielonym mięsem, z dodatkiem ryżu,... ⇖ 500
Rogaliki mleczne, maślane, na kleiku tangzhong, są lekkie... ⇖ 840
Ulubiony chleb mojej najmłodszej córki- żytni 3-fazowy z... ⇖ 812
Ciasto Ferrero Rocher, to proste, pyszne i zarazem bardzo... ⇖ 853
Te pączki obok tradycyjnych na mleku krowim, są u nas... ⇖ 771
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 771
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 313
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 268
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 192
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 191