Domowe przetwory - co przygotować w maju?

Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już teraz można zacząć wypełniać swoje spiżarnie domowymi smakołykami w słoikach. To idealny czas na przygotowanie zdrowotnych syropów - z mniszka lekarskiego, pędów sosny i kwiatów czarnego bzu, a także na zamknięcie w słoikach wiosennych warzyw - młodego szczawiu, szparagów i rabarbaru. Przygotowaliśmy dla Was porady dotyczące robienia domowych przetworów w maju!Aby przygotować smaczne przetwory na zimę, które długo...
Najnowsze przepisy
Obiad bez glutenu na bazie kaszy jaglanej, grzybów kurek... ⇖ 14
Posiłek w 20 minut!? O tak! Zwłaszcza z kluskami na parze... ⇖ 10
Ten chleb smakuje jak z najlepszej piekarni, a co najlepsze... ⇖ 17
Kluski ziemniaczane z mięsem to jedno z tych dań, które... ⇖ 23
Przepis na śledzie z suszonymi pomidorami i musztardą... ⇖ 20
Quesadilla z kurczakiem i salsą paprykową Historia i... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 74
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 143
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 214
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 301
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2086
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 345
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 317
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 306
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 272
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 268