Dyniowy hummus z curry

Ciecierzycę gotuję zazwyczaj w hurtowych ilościach, tak aby zrobić z niej za jednym razem falafele (niedługo wrzucę na nie przepis!) oraz pasty. Jesienią upiekłam dynie, zblendowałam na mus i przełożyłam do słoików, które poddałam pasteryzacji. Dzięki temu mogę wykorzystywać masę dyniową do różnych potraw. Tym razem wykorzystałam jako dodatek do pasty z...
Najnowsze przepisy
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 10
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 11
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 58
Przepisy z bloga
Bardzo prosty przepis bez miliona przypraw i orientalnych... ⇖ 290
Równie pyszne co te tradycyjne na mące pszennej,... ⇖ 281
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1996
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 323
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 288
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 281
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 244
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 237
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 199