Farinata (włoski placek z ciecierzycy) - Farinata (Ligurian chickpea pancake/flat-bread) - Farinata/ Cecìna

#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicaciesPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti1. Farinata250 g mąki z ciecierzycy/ 250 g chickpea flour/ 250 g di farina di ceci800 ml wody/ 800 ml water/ 800 ml di acquasól i pieprz do smaku/ salt and paper to taste/ sale e pepeoliwa z oliwek na blachę/ olive oil/ olio di oliva2. Dodatki/ Seasonong/Condimento1...
Najnowsze przepisy
Grzyb o ciekawej nazwie, ozorek dębowy, jak sama nazwa... ⇖ 5
Fit Bajgle (domowe) – śniadaniowy hit!Masz ochotę na... ⇖ 9
CIASTECZKA Z KAJMAKIEM I ORZECHAMIDzień dobry. Mam dla... ⇖ 12
Sok winogronowo - jabłkowy to jeden z naszych ulubionych... ⇖ 13
Proste i wilgotne ciasto jogurtowe ze śliwkami. Niezawodny... ⇖ 15
Czy zdarza Ci się marzyć o pysznej, serowej zapiekance... ⇖ 18
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2024
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 327
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 297
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 285
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 253
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 243
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 205