Faszerowane bataty (wegańskie)
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2021/02/faszerowane-bataty-weganskie.html
Bataty, czyli słodkie ziemniaki pieczone w piekarniku i faszerowane sosem pomidorowym z chrupiącym, pieczonym tofu oraz czerowną fasolką. Podane zostały z pastą z awokado oraz pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem. Pyszne, zdrowe i niebanalne, wegańskie danie na obiad lub kolację.Przyznam, że trochę zabawy jest z tym daniem, gdyż składa się ono z kilku etapów. Trzeba upiec...
Najnowsze przepisy
Ciasto Orzechowa Bajka to miękki biszkopt z orzechami... ⇖ 14
Sprawdzony przepis na kotlety mielone z Air Fryer – jak... ⇖ 15
Proste i pyszne kanapeczki na szybko. Idealne na każdą... ⇖ 14
26.11.2025 Magda To danie to dowód na to, że prostota... ⇖ 13
Kruche i aromatyczne pierogi pieczone z kapustą i grzybami... ⇖ 23
„Wiesz, co zabija dobre śniadanie? Rutyna. Kiedy rano... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 57
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 118
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 192
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 254
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 353
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2074
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1133
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 971
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 880
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 858
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 581









































