Faszerowane bataty (wegańskie)
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2021/02/faszerowane-bataty-weganskie.html
Bataty, czyli słodkie ziemniaki pieczone w piekarniku i faszerowane sosem pomidorowym z chrupiącym, pieczonym tofu oraz czerowną fasolką. Podane zostały z pastą z awokado oraz pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem. Pyszne, zdrowe i niebanalne, wegańskie danie na obiad lub kolację.Przyznam, że trochę zabawy jest z tym daniem, gdyż składa się ono z kilku etapów. Trzeba upiec...
Najnowsze przepisy
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W... ⇖ 8
W pracowity wtorek, kiedy wróciłem do domu zmęczony po... ⇖ 10
Jesień to idealny moment na eksperymenty w kuchni –... ⇖ 17
Przepyszny placek do barszczu, który znakomicie sprawdzi... ⇖ 123
Kurczak pieczony z warzywami to pyszne i proste danie, to... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 58
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 118
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 194
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 254
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 353
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2141
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1151
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 996
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 903
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 889
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 659









































