Faszerowane bataty (wegańskie)
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2021/02/faszerowane-bataty-weganskie.html
Bataty, czyli słodkie ziemniaki pieczone w piekarniku i faszerowane sosem pomidorowym z chrupiącym, pieczonym tofu oraz czerowną fasolką. Podane zostały z pastą z awokado oraz pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem. Pyszne, zdrowe i niebanalne, wegańskie danie na obiad lub kolację.Przyznam, że trochę zabawy jest z tym daniem, gdyż składa się ono z kilku etapów. Trzeba upiec...
Najnowsze przepisy
Wyobraź sobie ten moment: wyjmujesz z piekarnika idealną... ⇖ 7
Buraki to jedne z najbardziej wartościowych warzyw w... ⇖ 8
Pyszna, pyszna zupa i odżywcza i pożywna i idealna na... ⇖ 13
Leśny aromat kurek przypomina mi wakacje z dziadkiem w... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 62
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 118
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 201
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 254
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 359
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 340
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 249
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 188
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 147
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 135
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 61
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 57
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 53








































