Focaccia podejście pierwsze.
Źródło: https://zkuchnianapienku.blogspot.com/2024/07/focaccia-podejscie-pierwsze.html
Pierwszy raz robiłam focaccię i na pewno nie ostatni, bo bardzo łatwo można złapać na nią bakcyla zwłaszcza w finalnej fazie jej przygotowania podczas układania na niej z warzyw i ziół obrazka. Przepis na focaccię podpatrzyłam na blogu aniagotuje.pl.Składniki:Zaczyn:- 20g świeżych drożdży- 60g mąki pszennej- płaska łyżeczka cukru- 7 łyżek ciepłej wodyCiasto:- 280g mąki pszennej- 1 łyżka oliwy z oliwek- 125ml ciepłej wody- 2 płaskie łyżeczki soliDodatkowo:- 3...
Najnowsze przepisy
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 4
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 19
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 13
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 27
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Robiłam kiedyś niemal identyczne pieczone oponki, z tym,... ⇖ 106
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 130
Na szybko i lekko, sałatkowa przekąska robiona w okresie... ⇖ 134
Druga wersja na pieczone, wytrawne placki na bazie awokado... ⇖ 328
Swojskie smarowidło na kanapki, można sobie według... ⇖ 282
Sałatka z trzech bazowych składników plus przyprawy i... ⇖ 236
Wczoraj było awokado w opcji na słodko, dzisiaj wersja na... ⇖ 251
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 557
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 474
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 464
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 393
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 365
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 357
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 234
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 225









































