FORSZMAK LUBELSKI
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/04/forszmak-lubelski.html
Forszmak to jednogarnkowe danie z Lubelszczyzny przypominajace gulasz. U mnie na Podkarpaciu byl on zazwyczaj podawany w formie gestej zupy gulaszowej. Jest to swietny sposob na pozbycie sie zalegajacych resztek wedlin z lodowki, ktore pozostaly nam ze swiat. Pamietam, ze swego czasu bylo to bardzo popularne danie na weselach.Forszmak to syte i pozywne danie, w ktorym oprocz miesa znajdziemy papry...
Najnowsze przepisy
Moskaliki kupuję na wagę w sklepie rybnym, to takie małe... ⇖ 9
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić... ⇖ 13
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 12
Ciemne ciasto pod ser to klasyczny, kakaowy spód idealny... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 64
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 121
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 218
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 255
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 370
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 571
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 500
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 482
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 406
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 383
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 379
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 370
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 251
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 247
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 246









































