Najnowsze przepisy
Chlebek ziołowy odrywany to idealny przepis na majówkę!... ⇖ 16
Cukinia Kala Namak Cukinia, taka z grilla to chyba moje... ⇖ 12
Namelaka czekoladowa to niezwykle kremowy krem do tortu i... ⇖ 23
Ciasto biszkoptowe orzechoweNieduże ciasto biszkoptowe o... ⇖ 33
Krem pomarańczowy z mascarpone i kremówkiProsty krem z... ⇖ 22
Grissini, włoskie pieczywo drożdżowe, wegańskie
Grissini, tradycyjne włoskie pieczywo drożdżowe w kształcie paluszków. Pochodzą z Turynu, z receptura jest bardzo stara, jak można wyczytać na stronie Guida Torino, na dworze Savoya w 1679roku kucharz Antonio Brunero zaczął je wypiekać dla małego księcia Vittorio Amadeo, na życzenie lekarza, gdyż książę miał problemy trawienne, nie trawił miękkiej części chleba,...
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 251
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 180
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 254
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 202
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 177
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 234