Gruszki w zalewie octowej z czerwonym winem

Wykorzystałam przepis na zalewę do śliwek w occieklik, zmodyfikowałam go dodając wodę i mniej cukru. Pycha, polecam jako dodatek do mięs czy wędlin. Będą się również nadawać do sernika na zimno jak i do ciast pieczonych.Gruszki w zalewie octowej z czerwonym winem3-4 kg twardych, zielonych a nawet mało dojrzałych gruszek, x)1 butelka lekkiego czerwonego wina,1 litr...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 16
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 161
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 21
Przepisy z bloga
W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżemi nalewkę.... ⇖ 56
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 107
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 170
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 134
Wyjątkowy chleb, prosty w przygotowaniu,. Prawie 100%... ⇖ 144
Ptysie z kremem karpatkowym, który mi najlepiej smakuje... ⇖ 192
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204