Gruzińskie pierożki chinkali

Chinkali to tradycyjne, przepyszne gruzinskie pierogi z miesem. Ich przygotowanie jest proste i zajmuje mniej czasu niz przygotowanie klasycznych pierogow. Chodzily za mna od dawna i razem z mezem w koncu je ulepilismy. Smak przerosl nasze oczekiwania! Bulion dodany do farszu podczas gotowania uwalnia sie z niego, w wyniku, czego otrzymujemy pieroga wypelnionego pysznym rosolem oraz miesnym klopsi...
Najnowsze przepisy
Klasyk do kanapek i obiadu: cienkie plasterki ogórka +... ⇖ 11
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 32
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 66
Przepisy z bloga
Składniki:250g (surowego)makaronu kokardki,1 szklanka... ⇖ 396
Królowa beza. Z użyciem mnóstwa owoców sezonowych.... ⇖ 1615
8 jaj ugotowanych na twardo 2 łyżki kaparów odsączonych... ⇖ 726
Przepisy na czasie
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 195
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 116
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 82
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 69
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 66