Jagodzianki
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2020/07/jagodzianki.html
Słodkie bułeczki drożdżowe pełne świeżych jagód, posypane po wierzchu kruszonką. Pyszne, mięciutkie i pulchne drożdżówki ze słodkiego ciasta drożdżowego z kwaśnym nadzieniem jagodowym oraz chrupiącą kruszonką. Jak tylko zaczyna się sezon na jagody, jest to moja obowiązkowa pozycja w menu. Uwielbiam je!Zazwyczaj jagodzianki spotyka się jako bułeczki drożdżowe w...
Najnowsze przepisy
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 1
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 8
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 12
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 21
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 16
Proste ciasto, ale było tak dobre w smaku, że piekłam je... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 42
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 104
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 170
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 243
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 328
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 74
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 72
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 51









































