Kapusta czerwona z boczkiem na ciepło

Kapusta czerwona z boczkiem na ciepłoKapusta zasmażana z boczkiem i cebulą to pyszny dodatek do ziemniaków i kotleta. W Wielkopolsce jest to bardzo popularna jarzynka szczególnie serwowana do pieczonej kaczki, gęsi lub zrazów. W wersji świątecznej przyprawiamy ją cynamonem, goździkiem i dodajemy do niej suszoną żurawinę. Na co dzień wystarczy cebula i boczek wędzony. Składniki:0,5 niedużej główki czerwonej kapusty1 szklanka wody lub bulionu + odrobina do podlania...
Najnowsze przepisy
Cześć Kochani zapraszam na przepis z serii PRZETWORYTym... ⇖ 7
Witam Kochani! Polecam przepyszne placki najlepsze ze... ⇖ 15
Dlaczego ten gulasz to strzał w dziesiątkę?Bogactwo... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Dokładniej kluski ziemniaczano-dyniowe z dziurką. Trwa... ⇖ 33
Prosta surówka z kapusty, jabłka, marchewki i cebuli... ⇖ 36
Zielona fasolka szparagowa podana z czosnkiem i masełkiem... ⇖ 44
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1507
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 263
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 210
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 197
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 160
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 154
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 148
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 119