Kiszone cytryny
Źródło: https://tastebook.pl/przepisy/kiszone-cytryny/
KISZONE CYTRYNY PROSTO Z MAROKO Charakterystyczny dodatek do potraw w kuchni Maghrebu oraz indyjskiej, bardzo popularny w Maroku. W skrócie są to cytryny nacięte do 3/4 długości, natarte solą, zalane przegotowaną wodą i zostawione na miesiąc. Jest to tradycyjny składnik takich potraw jak tażinu (tagine), kambodżańskiego rosołu z kurczaka (ngam ngw). Dodatkową ciekawostką jest...
Najnowsze przepisy
Już od kilku lat staram się przygotowywać na Święta... ⇖ 14
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 23
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 22
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 27
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Świeżo wyciskany sok z pomarańczy Sok pomarańczowy to... ⇖ 354
Spaghetti aglio, olio e peperoncino Spaghetti aglio, olio e... ⇖ 569
Wściekły pies Na świecie znany jako Mad Dog, jak każdy... ⇖ 834
KOTLET SCHABOWY Jest to chyba najbardziej charakterystyczne... ⇖ 851
PIECZONA PERLICZKA Sama perliczka pochodzi z Afryki, lecz... ⇖ 706
CIASTO NA USZKA, CIASTO NA PIEROGI Uszka – to, jak... ⇖ 923
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3091
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2167
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1508
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 861
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 762
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 723
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 710
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 689
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 661









































