Kiszone cytryny
Źródło: https://tastebook.pl/przepisy/kiszone-cytryny/
KISZONE CYTRYNY PROSTO Z MAROKO Charakterystyczny dodatek do potraw w kuchni Maghrebu oraz indyjskiej, bardzo popularny w Maroku. W skrócie są to cytryny nacięte do 3/4 długości, natarte solą, zalane przegotowaną wodą i zostawione na miesiąc. Jest to tradycyjny składnik takich potraw jak tażinu (tagine), kambodżańskiego rosołu z kurczaka (ngam ngw). Dodatkową ciekawostką jest...
Najnowsze przepisy
Lubię takie szybkie i smakowite desery gdzie nie ma za... ⇖ 8
Witajcie:) Przy sobocie zapraszam na pyszne, szybkie i... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Świeżo wyciskany sok z pomarańczy Sok pomarańczowy to... ⇖ 339
Spaghetti aglio, olio e peperoncino Spaghetti aglio, olio e... ⇖ 552
Wściekły pies Na świecie znany jako Mad Dog, jak każdy... ⇖ 823
KOTLET SCHABOWY Jest to chyba najbardziej charakterystyczne... ⇖ 831
PIECZONA PERLICZKA Sama perliczka pochodzi z Afryki, lecz... ⇖ 700
CIASTO NA USZKA, CIASTO NA PIEROGI Uszka – to, jak... ⇖ 906
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 438
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 436
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 336
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 332
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 291
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 223
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 196
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 171
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 162
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 157









































