Kiszone cytryny
Źródło: https://tastebook.pl/przepisy/kiszone-cytryny/
KISZONE CYTRYNY PROSTO Z MAROKO Charakterystyczny dodatek do potraw w kuchni Maghrebu oraz indyjskiej, bardzo popularny w Maroku. W skrócie są to cytryny nacięte do 3/4 długości, natarte solą, zalane przegotowaną wodą i zostawione na miesiąc. Jest to tradycyjny składnik takich potraw jak tażinu (tagine), kambodżańskiego rosołu z kurczaka (ngam ngw). Dodatkową ciekawostką jest...
Najnowsze przepisy
Proste, postne i pachnące grzybami. Łazanki z kapustą to... ⇖ 6
Kanapka na ciepło z kiełbasą, cebulą, usmażona w jajku... ⇖ 6
Szafranowe bułeczki na dzień św. Łucji piekłam już... ⇖ 13
Domowa tortilla pszenna – prosty przepis, który warto... ⇖ 20
Paszteciki wigilijne to nieodłączny element świątecznej... ⇖ 34
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 30
Przepisy z bloga
Świeżo wyciskany sok z pomarańczy Sok pomarańczowy to... ⇖ 346
Spaghetti aglio, olio e peperoncino Spaghetti aglio, olio e... ⇖ 564
Wściekły pies Na świecie znany jako Mad Dog, jak każdy... ⇖ 833
KOTLET SCHABOWY Jest to chyba najbardziej charakterystyczne... ⇖ 845
PIECZONA PERLICZKA Sama perliczka pochodzi z Afryki, lecz... ⇖ 704
CIASTO NA USZKA, CIASTO NA PIEROGI Uszka – to, jak... ⇖ 917
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1715
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1032
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 683
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 598
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 573
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 541
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 474
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 471
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 452









































