Kociołek meksykański

Kociołek meksykański to jednogarnkowe chili con carne z ryżem. Danie składa się z mielonej wołowiny oraz czerwonej cebuli, świeżej papryki, pomidorów, czerwonej fasoli i kukurydzy, a także ryżu. Ryż gotowany jest razem z pozostałymi składnikami, dzięki temu nie trzeba brudzić dodatkowego garnka. Całość dopełniają przyprawy, dzięki którym potrawa zawdzięcza swój wyjątkowy...
Najnowsze przepisy
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 10
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 11
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 57
Przepisy z bloga
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 72
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 141
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 212
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 299
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1996
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 323
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 288
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 281
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 244
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 237
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 199