Krewetki w tempurze

300 g dużych krewetek parzonych2 łyżki mąki pszennej2 łyżka mąki kukurydzianej1 jajko100 ml zimnej wodysól i pieprz do smaku1 łyżeczka sosu sojowego1 łyżeczka sosu ostrygowegobułka tarta do panierowaniaolej do smażeniasok z połowy cytrynyKrewetki oczyszczamy, jeżeli są w skorupkach to obieramy je. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe z podanych składników, dobrze mieszamy . Maczamy krewetki i panierujemy w bułce tartej, układamy na tacy. Rozgrzewamy olej i partiami smażymy...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 17
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 185
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 23
Przepisy z bloga
1 op ciasta filo500g szpinaku swieżego250 g sera feta lub... ⇖ 41
200 g masła200 g cukrucukier waniliowy1 kg twarogu ( z... ⇖ 684
4 jajka400g cukini250ml mleka150 g mąki3 łyżki olejusól... ⇖ 2791
Ciasto0.5 szkl mąki graham1 szkl mąki pszennej0.5 kostki... ⇖ 321
200 g masła200 g cukrucukier waniliowy1 kg twarogu ( z... ⇖ 431
ciasto pierogowe;500 g mąki2 łyżki oliwy1 łyżeczka... ⇖ 528
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204