Najnowsze przepisy
Wprowadzenie do dania Tagliatelle z Kurczakiem Szpinakiem i... ⇖ 22
Wprowadzenie do ptysiów z kremem miętowym Ptysie z kremem... ⇖ 16
W pierwszy dzień świąt Bożego Narodzenia zasiadamy do... ⇖ 17
Wprowadzenie do przepisu na Pieczony Łosoś z Sosem Mango... ⇖ 20
Wprowadzenie do Słodkich Bułeczek z Kremem Pistacjowym i... ⇖ 26
Wprowadzenie do Pieczonych Hot Dogów z Grzybami i Serem... ⇖ 16
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową,... ⇖ 28
Krewetki w tempurze
300 g dużych krewetek parzonych2 łyżki mąki pszennej2 łyżka mąki kukurydzianej1 jajko100 ml zimnej wodysól i pieprz do smaku1 łyżeczka sosu sojowego1 łyżeczka sosu ostrygowegobułka tarta do panierowaniaolej do smażeniasok z połowy cytrynyKrewetki oczyszczamy, jeżeli są w skorupkach to obieramy je. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe z podanych składników, dobrze mieszamy . Maczamy krewetki i panierujemy w bułce tartej, układamy na tacy. Rozgrzewamy olej i partiami smażymy...
Przepisy z bloga
4 jajka400g cukini250ml mleka150 g mąki3 łyżki olejusól... ⇖ 2521
Ciasto0.5 szkl mąki graham1 szkl mąki pszennej0.5 kostki... ⇖ 167
200 g masła200 g cukrucukier waniliowy1 kg twarogu ( z... ⇖ 243
ciasto pierogowe;500 g mąki2 łyżki oliwy1 łyżeczka... ⇖ 355
Ciasto pierogowe ok 300 gnadzienie z cukinią200 g mięsa... ⇖ 370
1 filet z kurczaka1 mała czerwona papryka1 op grzybków... ⇖ 452
Przepisy na czasie
Dzień Trzech króli, czyli 6 stycznia nazywano w dawnej... ⇖ 205
Wprowadzenie do przepisu na Naleśniki zapiekane z mięsem... ⇖ 172
Wprowadzenie do Zapiekanki Makaronowej z Kurczakiem i... ⇖ 135
Wprowadzenie do Krokietów z Chleba Tostowego z Indykiem i... ⇖ 129
Wprowadzenie do przepisu na Kurczak Faszerowany Kremowym... ⇖ 118
Wprowadzenie do Lasagna ze szpinakiem kurczakiem i sosem... ⇖ 111
Wprowadzenie do Tartaletek z Kremem Waniliowym i Owocami... ⇖ 98
Wprowadzenie do Kremowego Kurczaka ze Szpinakiem i Serem z... ⇖ 92