Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 91
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 22
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 17
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 22
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 34
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 26
Makowiec japoński

ciasto na spód0,5 szkl mąki pszennej0,5 szkl mąki krupczatki100 g masła2 zółtkaszczypta proszku do pieczenia600 g masy makowej z puszki5 jaj250 g masła1 szkl cukru2 duże jabłka5 łyżek kaszy manny5 łyżek mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczeniakajmak z puszki ok 4 łyżki.kandyzowana zkórka pomarańczowaCiasto zagniatamy i wykładamy cienko na dno blaszki o wym ok 35/22. Podpiekamy ciasto ok 12 min w temp 180 st. Obrane jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Suche...
Przepisy z bloga
200 g masła200 g cukrucukier waniliowy1 kg twarogu ( z... ⇖ 579
4 jajka400g cukini250ml mleka150 g mąki3 łyżki olejusól... ⇖ 2666
Ciasto0.5 szkl mąki graham1 szkl mąki pszennej0.5 kostki... ⇖ 261
200 g masła200 g cukrucukier waniliowy1 kg twarogu ( z... ⇖ 340
ciasto pierogowe;500 g mąki2 łyżki oliwy1 łyżeczka... ⇖ 457
Ciasto pierogowe ok 300 gnadzienie z cukinią200 g mięsa... ⇖ 457
1 filet z kurczaka1 mała czerwona papryka1 op grzybków... ⇖ 558
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 751
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417