KUCHENNA APTEKA #23 - KAPUSTA KISZONA
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/02/kuchenna-apteka-23-kapusta-kiszona.html
Kapusta kiszona w kuchni polskiej gosci od bardzo dawna i stanowi podstawe wielu tradycyjnych dan. Jednak warto miec tez na uwadze, ze ta zwykla kiszona kapusta, ktora znamy od dziecka ma wiele wlasciwosci zdrowotnych, bo to bogactwo witamin i mineralow.Powstaje ona w procesie fermentacji mlekowej, podczas ktorej cukry zawarte w kapuscie przeksztalcane sa w kwas mlekowy, ktory jest naturalnym zwia...
Najnowsze przepisy
Inlagd sill, czyli śledzie marynowane po szwedzku w sosie... ⇖ 4
Sernik Harataniec to wyjątkowe ciasto, które idealnie... ⇖ 24
Całkiem paradoksalnie ludzie nie lubią mieć zbyt dużego... ⇖ 39
Farszynki ziemniaczane to mazurski specjał w połączeniu... ⇖ 21
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 78
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 129
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 231
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 260
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 386
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2512
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2063
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1410
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 830
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 731
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 662
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 638
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 629









































