KUCHENNA APTEKA #28 - RYŻ
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/03/kuchenna-apteka-28-ryz.html
Ryz to jedna z najpopularniejszych roslin swiata. Wystepuje okolo 800 odmian ryzu, ktore roznia sie miedzy soba ksztaltem ziarna, smakiem, stopniem oczyszczenia, wartoscia odzywcza i zawartoscia glownego skrobi - amylopektyny. Najbardziej ceniony jest w Azji, gdzie jest on podstawa wiekszosci dan. Robi sie rowniez z niego make, makaron, platki, olej, mleko, piwo, sake oraz papier ryzowy.Ryz to zr...
Najnowsze przepisy
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo... ⇖ 20
Spaghetti Aglio Olio w 10 Minut – Sekretny Trik na... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 50
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 112
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 176
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 249
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 340
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 796
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 710
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 671
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 406
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 323
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 312









































