KUCHENNA APTEKA #28 - RYŻ
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/03/kuchenna-apteka-28-ryz.html
Ryz to jedna z najpopularniejszych roslin swiata. Wystepuje okolo 800 odmian ryzu, ktore roznia sie miedzy soba ksztaltem ziarna, smakiem, stopniem oczyszczenia, wartoscia odzywcza i zawartoscia glownego skrobi - amylopektyny. Najbardziej ceniony jest w Azji, gdzie jest on podstawa wiekszosci dan. Robi sie rowniez z niego make, makaron, platki, olej, mleko, piwo, sake oraz papier ryzowy.Ryz to zr...
Najnowsze przepisy
Ostatnio przygotowałam rogaliki z orzechowym nadzieniem... ⇖ 5
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 19
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 37
Pomysł na deser z jabłkami Prosty, ponadczasowy deser... ⇖ 9
Najlepsze pierniczki imbirowe- pachnące cynamonem ale i... ⇖ 12
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 42
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 104
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 171
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 243
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 330
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 82
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 80
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 74
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 61









































