KUCHENNA APTEKA #29 - KEFIR
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/03/kuchenna-apteka-29-kefir.html
Kefir nalezy to fermentowanych napojow mlecznych. Powstaje w wyniku fermentacji mleka przy uzyciu odpowiednich szczepow bakterii i drozdzy, tzw. ziaren kefirowych. Ma wyrazisty, kwaskowaty smak i doskonale orzezwia, dzieki obecnosci dwutlenku wegla, ktory powstaje w procesie fermentacji. Oprocz dwutlenku wegla podczas produkcji kefiru powstaje kwas mlekowy oraz alkohol etylowy. Substancje te odpow...
Najnowsze przepisy
Bajgle z makiem to pachnące, puszyste pieczywo, które... ⇖ 14
Jesień to idealny czas na eksperymenty z warstwami i... ⇖ 22
Szybka Surówka z Kiszonej Kapusty(*SERIA FIT*)Ta surówka... ⇖ 18
Fit Chrupiące Paluszki z Łososia(do przygotowania w... ⇖ 19
W zasadzie tak średnio przepadam za zupą dyniową, ale... ⇖ 18
Dziś polecam pyszne ciacho. Mięciutkie i delikatne ciasto... ⇖ 29
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 49
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 110
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 176
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 248
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 339
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 771
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 644
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 374
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 305
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 289









































