KUCHENNA APTEKA #29 - KEFIR
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/03/kuchenna-apteka-29-kefir.html
Kefir nalezy to fermentowanych napojow mlecznych. Powstaje w wyniku fermentacji mleka przy uzyciu odpowiednich szczepow bakterii i drozdzy, tzw. ziaren kefirowych. Ma wyrazisty, kwaskowaty smak i doskonale orzezwia, dzieki obecnosci dwutlenku wegla, ktory powstaje w procesie fermentacji. Oprocz dwutlenku wegla podczas produkcji kefiru powstaje kwas mlekowy oraz alkohol etylowy. Substancje te odpow...
Najnowsze przepisy
Dziś polecam pyszne ciacho. Mięciutkie i delikatne ciasto... ⇖ 16
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i... ⇖ 9
Pyszny szybki wypiek, w którym zutylizujesz banany, które... ⇖ 12
...kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i... ⇖ 21
Pierniczki miękkie i pulchne Dzisiaj prosty przepis na... ⇖ 18
Ostatnio dorwałam w sklepie 450 gramowe opakowanie sera na... ⇖ 28
Śledzie w occie – klasyk kuchni polskiej i świetna baza... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 48
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 110
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 176
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 247
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 339
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 760
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 632
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 358
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 302
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 285









































