KUCHENNA APTEKA #29 - KEFIR
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/03/kuchenna-apteka-29-kefir.html
Kefir nalezy to fermentowanych napojow mlecznych. Powstaje w wyniku fermentacji mleka przy uzyciu odpowiednich szczepow bakterii i drozdzy, tzw. ziaren kefirowych. Ma wyrazisty, kwaskowaty smak i doskonale orzezwia, dzieki obecnosci dwutlenku wegla, ktory powstaje w procesie fermentacji. Oprocz dwutlenku wegla podczas produkcji kefiru powstaje kwas mlekowy oraz alkohol etylowy. Substancje te odpow...
Najnowsze przepisy
Już dawno nie było serniczka XD Dżołk taki XD Jak dla... ⇖ 6
Naleśnik z piekarnika można znaleźć w internecie lub w... ⇖ 13
Kotlety z indyka duszone Duszone kotlety z indyka to... ⇖ 10
Bajgle z makiem to pachnące, puszyste pieczywo, które... ⇖ 19
Jesień to idealny czas na eksperymenty z warstwami i... ⇖ 24
Szybka Surówka z Kiszonej Kapusty(*SERIA FIT*)Ta surówka... ⇖ 21
Fit Chrupiące Paluszki z Łososia(do przygotowania w... ⇖ 22
W zasadzie tak średnio przepadam za zupą dyniową, ale... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 50
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 110
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 176
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 248
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 339
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 779
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 650
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 380
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 339
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 308
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 292









































