KUCHENNA APTEKA #29 - KEFIR
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/03/kuchenna-apteka-29-kefir.html
Kefir nalezy to fermentowanych napojow mlecznych. Powstaje w wyniku fermentacji mleka przy uzyciu odpowiednich szczepow bakterii i drozdzy, tzw. ziaren kefirowych. Ma wyrazisty, kwaskowaty smak i doskonale orzezwia, dzieki obecnosci dwutlenku wegla, ktory powstaje w procesie fermentacji. Oprocz dwutlenku wegla podczas produkcji kefiru powstaje kwas mlekowy oraz alkohol etylowy. Substancje te odpow...
Najnowsze przepisy
Witam Kochani! W czasie przedświątecznym warto pomyśleć... ⇖ 9
Już kilkukrotnie pisałam - jeśli nie mam pomysłu to... ⇖ 12
Życie w biegu nie musi oznaczać rezygnacji ze zdrowych... ⇖ 15
Sernik z rodzynkami to takie ciasto, które każdy zna, ale... ⇖ 82
Wiśniowa Fantazja to lekkie ciasto makowe z wiśniami i... ⇖ 20
Malinowe ciasto na biszkopcie, czyli ciasto Cud Malina jest... ⇖ 13
Przepyszne drożdżowe gofry z dodatkiem dyniowego puree :)... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 51
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 113
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 178
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 251
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 342
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 807
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 756
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 688
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 421
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 337
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 323









































