KUCHENNA APTEKA #29 - KEFIR
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/03/kuchenna-apteka-29-kefir.html
Kefir nalezy to fermentowanych napojow mlecznych. Powstaje w wyniku fermentacji mleka przy uzyciu odpowiednich szczepow bakterii i drozdzy, tzw. ziaren kefirowych. Ma wyrazisty, kwaskowaty smak i doskonale orzezwia, dzieki obecnosci dwutlenku wegla, ktory powstaje w procesie fermentacji. Oprocz dwutlenku wegla podczas produkcji kefiru powstaje kwas mlekowy oraz alkohol etylowy. Substancje te odpow...
Najnowsze przepisy
Inspiracje i pomysły na pyszne przekąski Sylwestrowe.... ⇖ 24
Szybkie mini zapiekanki, wystarczy sobie oderwać kawałek,... ⇖ 18
Szybka pizza z tortilli z piekarnika to prosty sposób na... ⇖ 19
Ciasto Knoppers to takie ciasto, które wygląda porządnie... ⇖ 24
Kolorowa, warstwowa i mega efektowna! Sałatka imprezowa z... ⇖ 31
Witam Kochani! Podzielę się moim ostatnim pomysłem na... ⇖ 15
,,,smaczny piernik z śmietankowa pianką w sam raz n... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 83
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 136
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 244
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 271
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 395
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3722
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2324
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1669
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 932
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 897
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 845
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 794









































