KUCHENNA APTEKA #29 - KEFIR

Kefir nalezy to fermentowanych napojow mlecznych. Powstaje w wyniku fermentacji mleka przy uzyciu odpowiednich szczepow bakterii i drozdzy, tzw. ziaren kefirowych. Ma wyrazisty, kwaskowaty smak i doskonale orzezwia, dzieki obecnosci dwutlenku wegla, ktory powstaje w procesie fermentacji. Oprocz dwutlenku wegla podczas produkcji kefiru powstaje kwas mlekowy oraz alkohol etylowy. Substancje te odpow...
Najnowsze przepisy
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące... ⇖ 6
Grzyb o ciekawej nazwie, ozorek dębowy, jak sama nazwa... ⇖ 6
Fit Bajgle (domowe) – śniadaniowy hit!Masz ochotę na... ⇖ 9
CIASTECZKA Z KAJMAKIEM I ORZECHAMIDzień dobry. Mam dla... ⇖ 13
Sok winogronowo - jabłkowy to jeden z naszych ulubionych... ⇖ 14
Proste i wilgotne ciasto jogurtowe ze śliwkami. Niezawodny... ⇖ 15
Czy zdarza Ci się marzyć o pysznej, serowej zapiekance... ⇖ 18
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 74
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 141
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 212
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 299
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2027
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 327
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 297
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 285
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 253
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 243
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 206