KUCHENNA APTEKA #29 - KEFIR
Źródło: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/03/kuchenna-apteka-29-kefir.html
Kefir nalezy to fermentowanych napojow mlecznych. Powstaje w wyniku fermentacji mleka przy uzyciu odpowiednich szczepow bakterii i drozdzy, tzw. ziaren kefirowych. Ma wyrazisty, kwaskowaty smak i doskonale orzezwia, dzieki obecnosci dwutlenku wegla, ktory powstaje w procesie fermentacji. Oprocz dwutlenku wegla podczas produkcji kefiru powstaje kwas mlekowy oraz alkohol etylowy. Substancje te odpow...
Najnowsze przepisy
Takie kulebiaki robię obowiązkowo na Wigilię i święta.... ⇖ 4
Mrożonkę z zupy kalafiorowej FRoSTA można wykorzystać w... ⇖ 6
Kurczak z ryżem – klasyczny, codzienny obiad, który dla... ⇖ 15
Zachwycające eklerki domoweDziś miałam ogromną ochotę... ⇖ 20
Pasta ukraińskiego kardiochirurga Amaosowa. Znalazłam na... ⇖ 16
Wybór idealnych naczyń kuchennych to inwestycja, która... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Ciasta to doskonały wybór na popołudniowy podwieczorek,... ⇖ 53
Gotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z... ⇖ 113
Praktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno... ⇖ 180
Słoiki na przetwory można znaleźć w sklepach w okresie... ⇖ 251
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 344
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1032
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 842
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 824
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 746
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 449
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 363
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 346









































